Courgette- paprika broodtaart

Prijs: € 5,94 Recept / € 2,97 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

In navolging van Broccoli Broodtaart met zalm en kerstomaatjes nu een vegetarische variant met courgette, paprika en geitenkaas pareltjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 5,94
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,05

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en de knoflook toe. Fruit dit glazig.
    1. olijfolie 1 el
    2. ui 1 st
    3. knoflook 3 teentjes
  2. Stap 2 Voeg de garam masala, kerrie, rozijnen en de pijnboompitten toe.
    1. garam masala 1 tl
    2. kerriepoeder 0,5 tl
    3. rozijnen 2 el
    4. pijnboompitten 1 el
  3. Stap 3 Meng de paprika en courgette erdoor en fruit even mee.
    1. paprika 0,5 st
    2. courgette 1 st
  4. Stap 4 Leg de blokjes brood in een grote kom, voeg melk en eieren toe en kneed of roer alles doorelkaar.
    1. volkorenbrood 250 g
    2. halfvolle melk 100 ml
    3. ei 3 st
  5. Stap 5 Voeg de inhoud van de pan toe en roer alles tot een mooi dik beslag. Voeg de geitenkaas parels toe, roer door en breng op smaak met peper. ( en eventueel wat zout )
    1. geitenkaas bolletjes 100 g
    2. peper
  6. Stap 6 Leg bakpapier in een ovenschaal en stort het mengsel erin. Strijk glad.
  7. Stap 7 Zet voor 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lunch voor eventueel 4 personen. Of hoofdgerecht voor 2.

Verfrommel het bakpapier vooraf, dan laat het zich gemakkelijker in een ovenschaal vouwen.

In blokjes gesneden een borrelhapje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 169 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 juni 2025

Tip

Lunch voor eventueel 4 personen. Of hoofdgerecht voor 2.

Verfrommel het bakpapier vooraf, dan laat het zich gemakkelijker in een ovenschaal vouwen.

In blokjes gesneden een borrelhapje.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Vezelrijk en voedzaam

Deze broodtaart scoort hoog op gezondheid dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals courgette, paprika en ui, die zorgen voor vitamines en mineralen. Het gebruik van volkorenbrood is een uitstekende keuze omdat dit veel vezels levert, wat bijdraagt aan een langdurig verzadigd gevoel. De eieren en geitenkaas zorgen voor de nodige eiwitten, al voegt de kaas ook wat verzadigd vet en zout toe, maar de hoeveelheid is acceptabel. Dankzij de gezonde vetten uit olijfolie en pijnboompitten is het al met al een voedzame en gebalanceerde maaltijd die perfect is als lunch of, aangevuld met een frisse salade, als licht hoofdgerecht.

Energie 710 kcal
Vetten 29.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.5 g
Koolhydraten 78.2 g
waarvan suikers 21.2 g
Vezels 11.8 g
Eiwitten 36 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account