Deze taart met een bodem van brood met ei, melk, crème fraîche en kaas is in een mum van tijd gemaakt. De taart wordt gevuld met roosjes broccoli, kerstomaatjes en zalm en dat resulteert in een hartig en smakelijk geheel.
Deze taart is nog lekkerder met warm gerookte zalm.
Voor de bodem heb ik mijn eigen gebakken volkorenbrood gebruikt. Dat is wat vaster van structuur.
Deze taart is nog lekkerder met warm gerookte zalm.
Voor de bodem heb ik mijn eigen gebakken volkorenbrood gebruikt. Dat is wat vaster van structuur.
Deze broodtaart scoort goed dankzij de gezonde basis van groenten (broccoli, tomaat) en vis (zalm). Hierdoor levert het gerecht belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, vezels, eiwitten en omega-3 vetzuren. De bodem van volkorenbrood is een pluspunt ten opzichte van traditioneel blader- of zanddeeg. Het gebruik van zowel crème fraîche als een ruime hoeveelheid kaas maakt de taart echter calorierijk en relatief hoog in verzadigd vet. Hierdoor is het een smakelijke en redelijk voedzame maaltijd, maar er is ruimte voor verbetering op het gebied van vetgehalte.
Energie | 694 kcal |
---|---|
Vetten | 48.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 21.9 g |
Koolhydraten | 35.1 g |
waarvan suikers | 10.7 g |
Vezels | 3.6 g |
Eiwitten | 28.7 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept