Mediterrane bloemkoolsalade met ansjovis, ei en olijven

Prijs: € 4,90 Recept / € 2,45 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Bloemkool heel kort gekookt of geblancheerd. Ansjovis in zuur, hargekookt ei, plakjes zwarte olijven. Overgoten met een dressing van citroensap met olijfolie en gehakte peterselie.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 4,90
  • Plus Plus
    € 5,07
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 5,17

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de bloemkool plm. 2 minuten of iets meer (afhankelijk van de grootte) in kokend water met zout. Doe de bloemkool over in een zeef of vergiet. Spoel de bloemkool af onder koud water. Laat goed uitlekken. Doe de bloemkool in een platte schaal.
    1. bloemkool 0,5 st
    2. zout
  2. Stap 2 Verdeel de ansjovis over de bloemkool. Verdeel de plakjes olijven en het gehakte ei erover.
    1. ansjovis borrelhapjes 1 bakje
    2. zwarte olijven
    3. ei 1 st
  3. Stap 3 Klop het citroensap met de olie en de chilivlokken tot een wat dikkere massa. Verdeel dit over de bloemkoolsalade. Garneer met wat gehakte peterselie.
    1. citroensap 0,5 el
    2. extra vierge olijfolie 2 el
    3. chilivlokken mespunt
    4. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met zoute ansjovis of ansjovis op olie.

Lekker met vers stokbrood.

Op kleine schaaltjes ook lekker als voorgerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 163 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 mei 2025

Tip

Ook lekker met zoute ansjovis of ansjovis op olie.

Lekker met vers stokbrood.

Op kleine schaaltjes ook lekker als voorgerecht.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde keuze

Deze salade met bloemkool, ansjovis en ei is een gezonde en lekkere optie. Hij zit vol met groenten (bloemkool) en levert gezonde vetten uit olijfolie, olijven en vis. Ook krijg je goede eiwitten binnen van het ei en de ansjovis. De dressing is licht en puur. Dit gerecht past perfect in een mediterraan eetpatroon, wat goed is voor je gezondheid. Let wel een beetje op het zoutgehalte van de ansjovis en olijven, maar verder is dit een topkeuze qua voeding!

Energie 280 kcal
Vetten 21.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 4.3 g
waarvan suikers 1.5 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 17.1 g
Zout 1.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account