Asperges uit de slowcooker met witte tonijn en gekookte krieltjes

Prijs: € 15,43 Recept / € 7,72 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

In dit gerecht treffen twee werelden elkaar. De Aziatische en de Nederlandse. De witte tonijn heeft een half uurtje in de marinade gezwommen en vervolgens gegrild in de grillpan. De krieltjes gewoon gekookt en bestrooid met wat bieslook. De asperges uit de slowcooker zonder boter in een beetje bouillon laten sudderen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE MARINADE

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 15,43
  • Jumbo Jumbo
    € 15,96
  • Plus Plus
    € 16,17

Bereiding

  1. Stap 1 Start met de asperges. Zie Asperges uit de slowcooker.
    1. witte asperges 700 g
    2. water 100 ml
    3. groentebouillonblokje minder zout 0,25 st
  2. Stap 2 Roer alles voor de marinade voor de tonijn door elkaar. Kwast de tonijn rondom in en laat een half uurtje intrekken.
    1. sesamolie 1 el
    2. sojasaus minder zout 1 tl
    3. rijstazijn 1 el
    4. peper
    5. knoflook 1 teentje
    6. gember 2 cm
    7. tonijnsteak 2 st
  3. Stap 3 Kook een half uurtje voor het einde van de kooktijd van de asperges de krieltjes gaar.
    1. witte asperges 700 g
    2. vastkokende krieltjes 300 g
  4. Stap 4 Kwast de grillpan in met 1 el olijfolie. Verhit de pan op middelhoog vuur en schroei de tonijn in circa 2 minuten per kant dicht.
    1. olijfolie 1 el
    2. tonijnsteak 2 st
  5. Stap 5 De tonijn mag licht rose zijn van binnen.
  6. Stap 6 Serveer de asperges met de kriel en de tonijn, die bestrooid is met het sesamzaad en bieslook.
    1. sesamzaad 0,5 el
    2. bieslook
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Sommige delen van tonijn zijn wit (buik). Ook zijn sommige soorten tonijn roder dan andere.

1-2 minuten per kant op hoog vuur, om dicht te schroeien. Liever doorbakken? Bak nog max. 3 minuten op middelhoog vuur.

De marinade tijd van de tonijn is niet meeberekend.

De slowcooktijd van de asperges is niet meeberekend. Uiteraard kun je de asperges ook gewoon koken.

Gebruik eventueel meer sojasaus, als je niet op zoutinname hoeft te letten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 432 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 mei 2025

Tip

Sommige delen van tonijn zijn wit (buik). Ook zijn sommige soorten tonijn roder dan andere.

1-2 minuten per kant op hoog vuur, om dicht te schroeien. Liever doorbakken? Bak nog max. 3 minuten op middelhoog vuur.

De marinade tijd van de tonijn is niet meeberekend.

De slowcooktijd van de asperges is niet meeberekend. Uiteraard kun je de asperges ook gewoon koken.

Gebruik eventueel meer sojasaus, als je niet op zoutinname hoeft te letten.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Uitstekend gezond

Dit gerecht scoort een 9 op 10 dankzij de uitstekende balans van voedingsstoffen en gezonde bereidingsmethoden. Het is rijk aan groenten (asperges), levert magere eiwitten via de gegrilde tonijn en bevat complexe koolhydraten uit gekookte krieltjes. De asperges worden vetarm gegaard in bouillon, zonder boter, en de tonijn wordt gegrild. De marinade met sesamolie, verse gember en knoflook voegt gezonde vetten en veel smaak toe. Er is ook bewust gekozen voor zoutarme sojasaus en bouillon, wat bijdraagt aan de hoge gezondheidsscore van deze maaltijd.

Energie 367 kcal
Vetten 4.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 39.4 g
waarvan suikers 5.6 g
Vezels 7.7 g
Eiwitten 44.5 g
Zout 0.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account