Italiaanse salade van groene aspergetips met bresaola

Prijs: € 13,24 Recept / € 3,31 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekker licht voorgerecht van groene aspergetips met bresaola, Parmezaanse kaas, gedroogde tomaten en pijnboompitten op een bedje van rucola. Bresaola is luchtgedroogd mager rundvlees in hele dunne plakjes, een alternatief voor carpaccio.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Borden voor de salade
  • Pannetje voor de aspergepunten
  • Schaaltje voor de marinade

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 13,24

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aspergepunten een paar minuten in licht gezouten water. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Droog de aspergepunten af.
    1. groene aspergetips 20 st
    2. water
    3. zout
  2. Stap 2 Klop de azijn, olie, honing, tabasco en wat peper door elkaar. Marineer de aspergepunten plm. 10 tot 15 minuten in deze dressing. Haal de aspergepunten kort voor het verdelen uit de dressing. Dressing bewaren.
    1. sherry-azijn 1 el
    2. extra vierge olijfolie 2 el
    3. honing 1 tl
    4. tabasco paar druppels
    5. peper
  3. Stap 3 Verdeel de rucola over de borden. Leg op elk bord in het midden een hele plak bresaola. Rol de overige plakken bresaola op en snij ze in hele smalle reepjes, Verdeel de gemarineerde aspergepunten over de plakken bresaola.
    1. rucola 50 g
    2. bresaola 80 g
    3. groene aspergetips 20 st
  4. Stap 4 Verdeel de kaasflakes, reepjes gedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten over de salade, Verdeel de dressing erover. Garneer de borden met wat crema balsamico.
    1. parmezaanse kaasvlokjes 50 g
    2. zongedroogde tomaten in olie 2 el
    3. pijnboompitten 2 el
    4. balsamicocrème
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg nog wat olijven en/of gesnipperde lente-uitjes toe aan de salade.

Ook lekker met rode wijnazijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 168 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 mei 2025

Tip

Voeg nog wat olijven en/of gesnipperde lente-uitjes toe aan de salade.

Ook lekker met rode wijnazijn.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde keuze

Dit recept scoort goed op gezondheid dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals groene asperges en rucola, die zorgen voor vitaminen en vezels. De bresaola levert magere eiwitten, en de olijfolie en pijnboompitten dragen gezonde vetten bij. Aandachtspunten zijn het zoutgehalte van de bresaola en Parmezaanse kaas, en de suiker in de honing en balsamico crème. Deze ingrediënten worden echter met mate gebruikt, waardoor de salade een overwegend voedzame en lichte keuze is.

Energie 220 kcal
Vetten 14.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 6.7 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 1 g
Eiwitten 12.5 g
Zout 1.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account