Advocaat-chocoladecake

Prijs: € 5,52 Recept / € 0,46 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Cakes gebakken voor een traktatie ter gelegenheid van de verjaardag voor de tennisvrienden van mijn man. De advocaat-chocoladecake is de 2e cake van links.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur 5 min
  • Totaal
    1 uur 35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Cakvorm 20 cm
  • Mixer
  • Zeef
  • Satéprikker

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 5,52
  • Dirk Dirk
    € 5,75
  • Plus Plus
    € 6,07

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Vet de cakevorm (20 cm) goed in met boter en bestrooi met wat paneermeel.
    1. ongezouten roomboter
    2. paneermeel
  3. Stap 3 Klop de boter samen met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout tot een luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Het volgende ei steeds als het eerdere ei is opgenomen. Klop de advocaat en de stukjes chocolade erdoor.
    1. ongezouten roomboter 150 g
    2. suiker 130 g
    3. vanillesuiker 2 zakjes
    4. ei 3 st
    5. advocaat 50 ml
    6. pure chocolade 50 g
    7. zout mespunt
  4. Stap 4 Meng de gezeefde bloem, custardpoeder en bakpoeder door elkaar. Spatel dit erdoor. Doe het beslag in de ingevette en met paneermeel bestoven cakevorm.
    1. bloem 150 g
    2. custardpoeder 20 g
    3. bakpoeder 2 tl
  5. Stap 5 Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in plm. 60 tot 65 minuten bruin en gaar. Prik dan even in de cake met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake al gaar is.Komt de prikker er schoon uit haal de cake dan uit de oven. Laat de cake afkoelen.
  6. Stap 6 Smelt het glazuur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en verdeel dit over de afgekoelde cake.
    1. glazuur wit 1 zakje
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van bloem en custard kun je ook alleen bloem gebruiken (170 gram).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 99 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 april 2025

Tip

In plaats van bloem en custard kun je ook alleen bloem gebruiken (170 gram).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 296 kcal
Vetten 16.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.3 g
Koolhydraten 34.2 g
waarvan suikers 19.7 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 3.7 g
Zout 0.4 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account