Meringue schuimpjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Meringue schuimpjes zijn een heerlijk luchtig en knapperig dessert. Ze zijn verrassend makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten en je kunt ze gemakkelijk aanpassen met verschillende smaken en kleuren. Geniet van deze klassieke traktatie tijdens de feestdagen of gewoon als zoete lekkernij!

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
80

Benodigdheden

  • Oven
  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • Elektrische mixer
  • Mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 105°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stap 2 Meng de eiwitten, wijnsteenbakpoeder en zout in een grote, schone, vetvrije kom.
    1. eiwitten 4 st
    2. wijnsteenbakpoeder 0,5 tl
    3. zout snufje
  3. Stap 3 Gebruik een elektrische mixer en mix op lage snelheid tot het mengsel schuimig wordt.
  4. Stap 4 Zet de mixer nu op hoge snelheid.
  5. Stap 5 Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Ongeveer 1 eetlepel per keer en mix na elke toevoeging tot de suiker is opgelost (ongeveer 15-20 seconden tussen elke toevoeging).
    1. kristalsuiker 200 g
  6. Stap 6 Klop verder tot het mengsel stevig, glanzend en in volume is toegenomen. Het mengsel moet stijve pieken hebben en de suiker moet volledig opgelost zijn.
  7. Stap 7 Roer het vanille-extract en andere eventuele smaakmakers door het mengsel. Als je kleurstof gebruikt, voeg dit dan ook op dit moment toe.
    1. vanille extract 1 tl
  8. Stap 8 Vul een grote spuitzak met de meringue en spuit toefjes op de voorbereide bakplaat.
  9. Stap 9 Bak de schuimpjes op 105°C gedurende 1 uur.
  10. Stap 10 Zet de oven uit na het verstrijken van de baktijd en open de oven niet. Laat de ovendeur gesloten en laat de koekjes volledig afkoelen in de oven (1-2 uur) voordat je ze eruit haalt.
  11. Stap 11 De schuimpjes moeten knapperig zijn en kunnen in een luchtdichte verpakking worden bewaard.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Zorg ervoor dat de kom en mixer volledig vrij zijn van vet.

Verwerk je eieren in een aparte kom om er zeker van te zijn dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt.

Voeg de suiker geleidelijk toe, zodat deze goed oplost en het mengsel niet korrelig wordt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 260 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 4 april 2025

Tip

Zorg ervoor dat de kom en mixer volledig vrij zijn van vet.

Verwerk je eieren in een aparte kom om er zeker van te zijn dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt.

Voeg de suiker geleidelijk toe, zodat deze goed oplost en het mengsel niet korrelig wordt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 21 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 0 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account