Lekkere kipfilet kokos curry met veel groenten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze lekkere curry bestaat onder meer uit stukjes kipfilet met gesnipperde ui, knoflook, rode peper, courgette, champignons, doperwten (diepvries), curry madras en kokosmelk. Lekker met Basmati-rijst.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Rijst
  2. Kip kokos curry met groenten

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met een bouillontablet. Laat de rijst uitlekken in een zeef of vergiet. Smelt kort voor het opdienen een eetlepel boter door de rijst.
    1. basmati rijst 140 g
    2. water
    3. kippenbouillonblokje 1 st
    4. boter 1 el
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan of wok. Bak hierin de stukjes kipfilet op een hoge warmtebron aan alle kanten snel bruin. (niet te lang, dan wordt de kip droog). Haal de stukjes kip uit de pan en zet apart.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. kipfilet 200 g
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak de rode peper ook even mee. Voeg de stukjes courgette en de plakjes champignons eraan toe en bak deze even mee. Doe de bevroren doperwten erbij. Roer alles goed door elkaar.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 2 teentjes
    3. rode chilipeper 0,5 st
    4. courgette 1 st
    5. champignons 150 g
    6. diepvries doperwten 150 g
  4. Stap 4 Voeg de curry madras en de kurkuma eraan toe en roerbak tot de kruiden gaan geuren. Meng de kokosmelk door de groenten. Breng het geheel aan de kook. Als de kokosmelk wat is ingekookt meng je de stukjes kipfilet door de saus. Laat plm. 3 tot 5 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
    1. curry madras poeder 2 el
    2. gemalen kurkuma 2 tl
    3. kokosmelk 200 ml
  5. Stap 5 Maak op smaak met de verkruimelde kippenbouillontablet en de sojasaus. Dien de curry op met de rijst.
    1. kippenbouillonblokje 1 st
    2. sojasaus 2 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook ander soorten groenten, zoals bijvoorbeeld paprika, sperziebonen, snijbonen, bloemkool, broccoli etc. zijn lekker in deze curry.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 106 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 maart 2025

Tip

Ook ander soorten groenten, zoals bijvoorbeeld paprika, sperziebonen, snijbonen, bloemkool, broccoli etc. zijn lekker in deze curry.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 847 kcal
Vetten 35.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 25.8 g
Koolhydraten 93.4 g
waarvan suikers 15.6 g
Vezels 14.5 g
Eiwitten 41.8 g
Zout 6.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account