Zonnige Toscaanse smaken uit de Slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Met de smaak van zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes, veel teentjes knoflook en babyspinazie, waan je je in het zonovergoten Toscane. Simpel gerecht om te maken en heel erg lekker om te serveren met pasta naar keuze en...... de Slowcooker doet het werk.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur 30 min
  • Totaal
    2 uur 45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de kippendijen met peper uit de molen.
    1. kipdijfilet 4 st
    2. peper
  2. Stap 2 Verwarm boter of bakproduct in een pan en bak de kippendijen rondom goudbruin. Breng ze over in de binnenpan van de slowcooker.
    1. ongezouten roomboter 1 el
  3. Stap 3 Fruit de ui en de knoflook zachtjes enkele minuten in het overgebleven vet.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 6 teentjes
  4. Stap 4 Leg dit bovenop de kippendijen.
  5. Stap 5 Voeg vervolgens alle ingrediënten ( BEHALVE DE ROOM EN DE KAAS ) aan de binnenpan toe. Spinazie, olijven, zongedroogde tomaat, oregano, mosterd en de bouillon.
    1. babyspinazie 200 g
    2. zwarte olijven 50 g
    3. zongedroogde tomaten in olie 125 g
    4. gedroogde oregano 1 tl
    5. milde mosterd 1 el
    6. kippenbouillon 100 ml
  6. Stap 6 Leg het deksel op de pan en stel het apparaat in op 2,5 uur op stand LOW.
  7. Stap 7 Roer als de helft van het kookproces heeft plaatsgevonden alles even door.
  8. Stap 8 Roer op het einde de room erdoor en laat de kaas smelten.
    1. slagroom 150 ml
    2. grana padano 50 g
  9. Stap 9 Serveer met pasta naar keuze of knapperig stokbrood.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker om een deel van de olijven te vervangen door de groene variant.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1140 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 20 maart 2025

Tip

Ook lekker om een deel van de olijven te vervangen door de groene variant.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 611 kcal
Vetten 43 g
waarvan verzadigde vetzuren 15.5 g
Koolhydraten 27.4 g
waarvan suikers 14.8 g
Vezels 6.3 g
Eiwitten 33.1 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account