Spaanse bruine bonenschotel

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke snelle en gezonde bruine bonenschotel met gebakken plakjes chorizo, veel uien, knoflook, paprika en tomaat. Gekruid onder meer met gerookt paprikapoeder en gedroogde majoraan.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Vergiet of zeef
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de bruine bonen over in een vergiet. Spoel de bonen af met lauwwarm water en laat ze goed uitlekken.
    1. bruine bonen uit pot of blik 400 g
  2. Stap 2 Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan aan beide zijden lichtbruin. Haal de chorizo uit de pan. Zet de chorizo even apart.
    1. chorizo 100 g
  3. Stap 3 Bak in het vet van de chorizo de gesnipperde uien en de knoflook glazig. Bak de dunne reepjes paprika en het laurierblad mee. Voeg de tomatenpolpa (tomatenblokjes) eraan toe. Doe de plakjes chorizo en de uitgelekte bruine bonen in de saus. Breng alles aan de kook en laat de bruine bonenschotel plm 10 minuten op een lage warmtebron sudderen. Haal het laurierblaadje uit de saus.
    1. ui 2 st
    2. knoflook 3 teentjes
    3. snackpaprika 5 st
    4. laurierblad 1 st
    5. tomatenpulp 200 ml
  4. Stap 4 Maak de bonenschotel op smaak met het gerookte paprikapoeder, kurkuma, majoraan, verkruimelde bouillontablet en mosterd. Proef of er nog peper en/of zout bij moet.
    1. paprikapoeder gerookt 1 tl
    2. gemalen kurkuma 1 tl
    3. gedroogde marjolein 1 el
    4. bouillonblokje 1 st
    5. dijon mosterd 1 el
    6. peper
    7. zout
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van majoraan oregano gebruiken.

Een scheutje droge rode wijn of sherry maakt de schotel nog lekkerder.

Lekker met een salade, wij hebben er een komkommersalade bij gegeten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 316 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 19 maart 2025

Tip

In plaats van majoraan oregano gebruiken.

Een scheutje droge rode wijn of sherry maakt de schotel nog lekkerder.

Lekker met een salade, wij hebben er een komkommersalade bij gegeten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 432 kcal
Vetten 14.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.5 g
Koolhydraten 56.8 g
waarvan suikers 12.5 g
Vezels 18.6 g
Eiwitten 21.7 g
Zout 6.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account