Marokkaanse Harira Soep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit is de soep die Marokkanen traditioneel gebruiken om elke avond tijdens de Ramadan het vasten te verbreken. Breng op smaak met zout, peper, muntblaadjes en kaneel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur 30 min
  • Totaal
    2 uur 45 min
Pinterest
Marokkaanse  Harira Soep
Wist je dat harira, een rijke Marokkaanse soep, traditioneel wordt geserveerd om het vasten te breken tijdens de Ramadan, en dat het een voedzame mix van tomaten, linzen, kikkererwten en specerijen bevat?

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Doe het lamsvlees, de kurkuma, zwarte peper, kaneel, gember, cayennepeper, boter, bleekselderij, ui en koriander in een grote soeppan op laag vuur. Roer regelmatig gedurende 5 minuten. Voeg de tomaten (sap apart houden) toe aan het mengsel en laat 15 zachtjes minuten sudderen.
  2. Stap 2 Giet het tomatensap, 1,75 liter water en de linzen in de pan. Breng het mengsel aan de kook en zet daarna het vuur lager zodat het kan sudderen. Laat de soep met deksel erop 2 uur sudderen.
  3. Stap 3 Ongeveer 10 minuten voor het serveren zet je het vuur op middelhoog en voeg je de kikkererwten en vermicelli toe aan de soep. Laat ongeveer 10 minuten koken, totdat de vermicelli beetgaar is. Roer de citroen en eieren erdoor, laat de eieren 1 minuut koken.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 784 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 23 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 467 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 50 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 13 g
Eiwitten 29 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account