Chili veur de Herremenie

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Elk jaar na de grote optocht van Zittert wordt een van de Zaate Herremeniekes door hun saxefonist getrakteerd op een stevige Chili. Na deze voedzame maaltijd kunnen zij zich weer tot de late uurtjes in het feestgedruis storten. Dit maaltje gemaakt voor onze vrienden.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Bak in een grote pan het gehakt rul en bruin. Voeg paprikapoeder, shoarmakruiden en Chili con carne kruiden toe en bak even mee.
    1. half-om-half gehakt 500 g
    2. paprikapoeder 1 tl
    3. shoarma kruidenmix
    4. chili con carne kruidenmix
  2. Stap 2 Haal het uit de pan en zet even aan de kant.
  3. Stap 3 Fruit de uien en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet of voeg olie toe als nodig.
    1. ui 3 st
    2. knoflook 2 tenen
  4. Stap 4 Voeg de 3 soorten paprika toe en bak enkele minuten totdat ze wat zachter zijn mee.
    1. paprika 1 st
    2. gele paprika 1 st
    3. groene paprika 1 st
  5. Stap 5 Voeg de inhoud van de 2 blikjes tomatenpuree, de chili ketchup en de bruine bonen toe, roer door en laat het geheel even pruttelen. Proef en voeg eventueel meer kruiden naar smaak toe.
    1. tomatenpuree 140 g
    2. ketchup chili
    3. bruine bonen uit pot of blik 800 g
  6. Stap 6 Serveer goed heet met zoetzure augurken.
    1. zoetzure augurk
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Daags van te voren gemaakt nog lekkerder, omdat alle ingrediënten dan de tijd krijgen om zich te mengen.

Zet eventueel de Chili ketchup voor de liefhebber op tafel.

Serveer dit gerecht met een goed gekoeld glaasje bier.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 175 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 maart 2025

Tip

Daags van te voren gemaakt nog lekkerder, omdat alle ingrediënten dan de tijd krijgen om zich te mengen.

Zet eventueel de Chili ketchup voor de liefhebber op tafel.

Serveer dit gerecht met een goed gekoeld glaasje bier.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 634 kcal
Vetten 21.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.8 g
Koolhydraten 68.7 g
waarvan suikers 12.7 g
Vezels 16.6 g
Eiwitten 43.6 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
7 maart 2025 om 09:57
Sorry Lidy, ik bedoel het niet negatief, maar ik moest er om lachen en dan ben ik zo impulsief om direct daarop te schrijven. Ik zal de volgende keer minder kritisch zijn. Lieve groet Cecile
7 maart 2025 om 11:12
Hoi Cecile, en ik heb jouw opmerking verre van negativiteit en meer van positiviteit ervaren. Ben zelfs dankbaar en heb zelf ook erg om mijn vergissing moeten lachen.😍
Nogmaals bedankt.
Lieve groet Lidy.
6 maart 2025 om 10:43
Je schrijft bij "Tip" Daags van te voren nog lekkerder, omdat alle ingrediënten dan de tijd krijgen om zich te mengen.
Je zult toch wel daags erna bedoelen, daags vantevoren heb je nog niets.
Of begrijp ik het verkeerd?
Lieve groet Cecile
6 maart 2025 om 11:31
Ik bedoel kritische lezer.
6 maart 2025 om 10:58
Oh dankjewel. Jij bent een critische lezer. Ik bedoelde uiteraard daags van te voren GEMAAKT...😊

Nogmaals dank. Ik ga het aanpassen. Groetjes Lidy.
5 maart 2025 om 10:49
Hoi Lidy, ik denk dat je bedoelt de dag erna! Lieve groet Cecile
5 maart 2025 om 11:02
Wat bedoel je precies Cecile?