De kant en klare kruidenmixen uit de supermarkt bevatten veel zout en dat is echt niet nodig. Door zelf de kruiden te mixen, kun je het zoutgehalte aanpassen. Dat is veel gezonder. Bovendien is het erg leuk om zelf je mix te maken. Deze mix is gebruikt bij de Kip - Kapsalon.
Label je mixen, zodat je weet welke mix erin zit.
Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.
Deze mix heb ik gebruikt bij het recept Kip - Kapsalon
Label je mixen, zodat je weet welke mix erin zit.
Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.
Deze mix heb ik gebruikt bij het recept Kip - Kapsalon
Deze zelfgemaakte kruidenmix scoort hoog op gezondheid, voornamelijk omdat je volledige controle hebt over de hoeveelheid zout – een groot voordeel ten opzichte van kant-en-klare mixen die vaak te veel zout bevatten. Door te kiezen voor pure specerijen zoals kurkuma, gember en komijn, verrijk je je maaltijden niet alleen met intense smaken maar ook met gezonde plantenstoffen, en dat alles zonder onnodige toevoegingen. Het recept biedt een uitstekende basis om je gerechten bewust en gezonder op smaak te brengen.
Energie | 11 kcal |
---|---|
Vetten | 0.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.1 g |
Koolhydraten | 2.1 g |
waarvan suikers | 0.1 g |
Vezels | 0.7 g |
Eiwitten | 0.4 g |
Zout | 1.1 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Dank je wel en groetjes van Petra.