Romige spinazie tortilla's

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zo’n schotel waar echt iedereen blij van wordt! Pittig, romig, gezond.. Als je even niet op de calorieën let tenminste. Je kunt ‘m ook van tevoren maken. Zelf vind ik dat vaak wel handig.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Ontdooi de spinazieblokjes op tijd, dit heeft vaak even nodig. Zorg dat er zo min mogelijk vocht in blijft zitten. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Stap 2 Bak het gehakt rul met een beetje peper, het rode pepertje en het halve bouillonblokje. Zet het vuur uit en voeg de spinazie, bosuitjes, peterselie, korianderzaad, nootmuskaat en de helft van de kaas toe.
    1. rundergehakt 300 g
    2. peper
    3. rode chilipeper 1 st
    4. runderbouillonblokje 0,5 st
    5. diepvries spinazie 0,5 pak
    6. bosui 4 st
    7. krulpeterselie 1 kopje
    8. gemalen koriander 2 tl
    9. nootmuskaat 0,5 tl
    10. pecorino romano 62,5 g
  3. Stap 3 Verdeel dit mengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Bedek met de tomatensaus en daarna met kloddertjes crème fraîche. Strooi de kaas erover en beleg met plakken tomaat.
    1. tortilla wrap 4 st
    2. passata 200 ml
    3. crème fraîche 1 bekertje
    4. pecorino romano 62,5 g
    5. tomaat 2 st
  4. Stap 4 Zet de schotel een half uurtje in de oven. Strooi er nog wat peterselie over en serveer met bijvoorbeeld een schaal sla.
    1. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De vulling is prima van tevoren klaar te maken. Mocht je zelf de tomatensaus maken, maak dan lekker veel en zet bakjes in de vriezer.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 195 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 2 maart 2025

Tip

De vulling is prima van tevoren klaar te maken. Mocht je zelf de tomatensaus maken, maak dan lekker veel en zet bakjes in de vriezer.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1307 kcal
Vetten 82.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 40 g
Koolhydraten 85.1 g
waarvan suikers 15.8 g
Vezels 9.2 g
Eiwitten 62.5 g
Zout 6.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account