Aziatische Krokante filodeeg taart met kip, groente en noedels

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Filodeeg in de vorm en op de bodem woknoedels. Daarop een Aziatisch mengel van kippendij, ui, knoflook, wortel, bleekselderij, kerrie, een rode peper, dit ingekookt met ketjap, azijn en basterdsuiker, op smaak gemaakt met snijselderij, peper en een snufje zout. Heel lekker met de Romige zoet-zure komkommersalade met rode ui voor extra groente.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Taartvorm
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kwastje
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in en hapjespan en bak de stukjes kip in enkele minuten goudbruin. Haal uit de pan en zet even opzij.
    1. olie
    2. kipdijfilet 250 g
  2. Stap 2 Voeg de ui en de knoflook aan de pan toe en fruit enkele minuten.
    1. rode ui 1 st
    2. knoflook 2 teentjes
  3. Stap 3 Voeg de kip, wortel, bleekselderij, rode peper en de kerrie toe en roer alles even goed door. Bak alles even mee.
    1. winterpeen 100 g
    2. bleekselderij 100 g
    3. rode chilipeper 1 st
    4. kerriepoeder 1 tl
  4. Stap 4 Voeg ketjap, azijn en basterdsuiker toe. Schep alles om en laat dit geheel mooi droog koken. Dit duurt wel eventjes.
    1. ketjap manis 40 ml
    2. witte natuurazijn 20 ml
    3. basterdsuiker 1 el
  5. Stap 5 Voeg de gesnipperde selderij toe als alles mooi en stevig is en al het vocht verdampt.
    1. bladselderij 10 g
  6. Stap 6 Wrijf een vorm goed in met gesmolten boter.
    1. ongezouten roomboter
  7. Stap 7 Leg de lappen filodeeg dubbel en overlappend in de vorm, bestrijk met gesmoten boter en laat het teveel aan filodeeg over de rand hangen. Kwast ook dit dun in. Kwast de deegbodem dun in met boter. Bestrooi de bodem vervolgens lichtjes met wat paneermeel en verdeel er de woknoedels overheen.
    1. filo bladerdeeg 8 vellen
    2. ongezouten roomboter
    3. paneermeel
    4. woknoedels 150 g
  8. Stap 8 Stort de inhoud van de pan op de noedels.
  9. Stap 9 Vouw het overhangend deeg losjes over elkaar en bestrijk met gesmolten boter.
    1. ongezouten roomboter
  10. Stap 10 Zet de taart voor 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Maak in de ochtenduren alvast de vulling. Warm even op als je de taart opbouwt.

* Verwijder de hinderlijke draden van de bleekselderij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 157 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 februari 2025

Tip

Maak in de ochtenduren alvast de vulling. Warm even op als je de taart opbouwt.

* Verwijder de hinderlijke draden van de bleekselderij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 833 kcal
Vetten 39.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 17.4 g
Koolhydraten 91.5 g
waarvan suikers 27.3 g
Vezels 7.1 g
Eiwitten 26 g
Zout 5.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account