Filodeeg in de vorm en op de bodem woknoedels. Daarop een Aziatisch mengel van kippendij, ui, knoflook, wortel, bleekselderij, kerrie, een rode peper, dit ingekookt met ketjap, azijn en basterdsuiker, op smaak gemaakt met snijselderij, peper en een snufje zout. Heel lekker met de Romige zoet-zure komkommersalade met rode ui voor extra groente.
Maak in de ochtenduren alvast de vulling. Warm even op als je de taart opbouwt.
* Verwijder de hinderlijke draden van de bleekselderij.
Maak in de ochtenduren alvast de vulling. Warm even op als je de taart opbouwt.
* Verwijder de hinderlijke draden van de bleekselderij.
Deze hartige taart scoort een 5 omdat het een gerecht is met twee gezichten. Enerzijds bevat het een mooie hoeveelheid groenten zoals wortel, ui en bleekselderij, en levert de kip een goede portie eiwitten. Anderzijds is het gerecht erg rijk aan snelle koolhydraten door het gebruik van zowel filodeeg als woknoedels en paneermeel. De toevoeging van ketjap en basterdsuiker zorgt voor een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers. Ook is het vetgehalte, door de combinatie van kippendij en een ruime hoeveelheid boter, aan de hoge kant. Het is een smakelijke, maar calorierijke maaltijd die je het beste met mate eet.
Energie | 833 kcal |
---|---|
Vetten | 39.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17.4 g |
Koolhydraten | 91.5 g |
waarvan suikers | 27.3 g |
Vezels | 7.1 g |
Eiwitten | 26 g |
Zout | 5.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept