Deze gemakkelijke zoet-zure komkommer salade is een ideaal bijgerecht om bij veel gerechten te serveren. Of het nu een zomerse bbq, lunch of avondmaaltijd betreft. Even in een marinade van azijn, suiker en water laten staan, afgieten, uitdruipen en door yoghurt roeren. Op smaak maken met peper en zout en klaar.
In de bereidingstijd van dit recept is de marinade tijd NIET meegerekend.
Proeven aan de marinade is essentieel. Zo maak je exact voor jou de juiste zoet-zuur combinatie.
Neem eventueel de helft van een grote rode ui.
In de bereidingstijd van dit recept is de marinade tijd NIET meegerekend.
Proeven aan de marinade is essentieel. Zo maak je exact voor jou de juiste zoet-zuur combinatie.
Neem eventueel de helft van een grote rode ui.
Dit bijgerecht bevat gezonde ingrediënten zoals komkommer, rode ui en een basis van Griekse yoghurt. De gezondheidsscore wordt echter aanzienlijk naar beneden gehaald door de grote hoeveelheid toegevoegde suiker in de marinade. Met 40 gram voor twee personen komt dit neer op ongeveer vijf suikerklontjes per portie. Hoewel de marinade wordt afgegoten, nemen de groenten toch een aanzienlijke hoeveelheid suiker op. Hierdoor is het, ondanks de verse groenten, een zeer suikerrijk gerecht.
Energie | 122 kcal |
---|---|
Vetten | 1.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.5 g |
Koolhydraten | 25.3 g |
waarvan suikers | 23 g |
Vezels | 0.8 g |
Eiwitten | 2.7 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept