Romige komkommer met rode ui in Griekse yoghurt

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze gemakkelijke zoet-zure komkommer salade is een ideaal bijgerecht om bij veel gerechten te serveren. Of het nu een zomerse bbq, lunch of avondmaaltijd betreft. Even in een marinade van azijn, suiker en water laten staan, afgieten, uitdruipen en door yoghurt roeren. Op smaak maken met peper en zout en klaar.

  • Voorbereiding
    7 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    12 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Kom
  • Zeef of vergiet
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de rode ui en de komkommerlinten in een kom.
    1. rode ui 1 st
    2. komkommer 0,75 st
  2. Stap 2 Giet er het water en de azijn bij.
    1. water 40 ml
    2. witte wijnazijn 40 ml
  3. Stap 3 Roer er de suiker door.
    1. suiker 40 g
  4. Stap 4 Roer tenslotte alles door elkaar en laat minimaal 20 minuten staan.
  5. Stap 5 Proef de marinade. Te zoet naar smaak? Voeg nog wat azijn toe. Te zuur? Nog wat suiker erbij. Laat nog even staan.
  6. Stap 6 Giet alles in een zeef en laat uitdruipen.
  7. Stap 7 Roer de yoghurt los in een kom en werk er de komkommer en de ui doorheen en breng op smaak met peper en een snufje zout.
    1. griekse yoghurt 40 g
    2. peper
    3. zout
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In de bereidingstijd van dit recept is de marinade tijd NIET meegerekend.

Proeven aan de marinade is essentieel. Zo maak je exact voor jou de juiste zoet-zuur combinatie.

Neem eventueel de helft van een grote rode ui.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
370 recepten
  • Donateur
  • 299 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 februari 2025

Tip

In de bereidingstijd van dit recept is de marinade tijd NIET meegerekend.

Proeven aan de marinade is essentieel. Zo maak je exact voor jou de juiste zoet-zuur combinatie.

Neem eventueel de helft van een grote rode ui.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Suikerrijk

Dit bijgerecht bevat gezonde ingrediënten zoals komkommer, rode ui en een basis van Griekse yoghurt. De gezondheidsscore wordt echter aanzienlijk naar beneden gehaald door de grote hoeveelheid toegevoegde suiker in de marinade. Met 40 gram voor twee personen komt dit neer op ongeveer vijf suikerklontjes per portie. Hoewel de marinade wordt afgegoten, nemen de groenten toch een aanzienlijke hoeveelheid suiker op. Hierdoor is het, ondanks de verse groenten, een zeer suikerrijk gerecht.

Energie 122 kcal
Vetten 1.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.5 g
Koolhydraten 25.3 g
waarvan suikers 23 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 2.7 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account