Walnotentaartje met honing

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit overheerlijke taartje wordt gebakken in een vorm van 22 cm doorsnede. De bodem wordt eerst blind gebakken. Daarna komt de vulling op de taart en gaat de taart nog een keer de oven in.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Boterkoekvorm of springvorm van 22 cm
  • Mixer
  • Deegkom
  • Bakpapier
  • Peulvruchten of keramische bak-knikkers

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Vet de vorm in met boter. Strooi er bloem of paneermeel over.
    1. boter
    2. bloem
  3. Stap 3 Kneed een soepel deeg van het gezeefde bloem, de stukjes harde boter, mespunt zout en 50 gram suiker. Je kunt beginnen met de mixer en als zich kruimels hebben gevormd het overnemen met je handen.
    1. bloem 100 g
    2. boter 75 g
    3. zout
    4. suiker 50 g
  4. Stap 4 Bekleed de vorm met dit deeg dat nu "blind" wordt gebakken. Leg een stuk bakpapier op het deeg. Strooi op het bakpapier wat "oude" peulvruchten of keramische knikkers. Bak de taart nu plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven. Verwijder de peulvruchten of bak-knikkers en het bakpapier.
  5. Stap 5 Klop de eieren los. Meng de eieren met de los geroerde kwark, honing en 50 gram suiker. Strijk deze massa uit over de gebakken koek. Verdeel de walnoten erover en zet de taart in het midden van de op 170 graden warme oven. Strooi er eventueel nog wat suiker en kaneel over.
    1. ei 2 st
    2. volle kwark 100 g
    3. honing 50 g
    4. suiker 50 g
    5. walnoten 50 g
    6. gemalen kaneel 0,2 tl
  6. Stap 6 Zet de taart op de 2e richel onderin de oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten lichtbruin. Laat de taart volledig afkoelen. De taart is ook de volgende dag nog lekker.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt het deeg ook de keukenmachine maken.

De taart blijft een paar dagen lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 97 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 februari 2025

Tip

Je kunt het deeg ook de keukenmachine maken.

De taart blijft een paar dagen lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 250 kcal
Vetten 13.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.7 g
Koolhydraten 28.6 g
waarvan suikers 17.8 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 5.1 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account