Dit overheerlijke taartje wordt gebakken in een vorm van 22 cm doorsnede. De bodem wordt eerst blind gebakken. Daarna komt de vulling op de taart en gaat de taart nog een keer de oven in.
Je kunt het deeg ook de keukenmachine maken.
De taart blijft een paar dagen lekker.
Je kunt het deeg ook de keukenmachine maken.
De taart blijft een paar dagen lekker.
Dit walnotentaartje is een echte traktatie, maar scoort lager op de gezondheidsschaal. De walnoten en kwark voegen positieve elementen toe zoals gezonde vetten en eiwitten. Echter, de aanzienlijke hoeveelheid suiker en honing, gecombineerd met witte bloem en boter, maken dit een calorierijk gebak dat arm is aan vezels en rijk aan snelle suikers en verzadigd vet. Geniet er dus bewust en met mate van als een verwenmoment, maar beschouw het niet als een gezonde keuze.
Energie | 250 kcal |
---|---|
Vetten | 13.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.7 g |
Koolhydraten | 28.6 g |
waarvan suikers | 17.8 g |
Vezels | 0.7 g |
Eiwitten | 5.1 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept