Arroz con Pollo is een klassiek gerecht uit de Nicaraguaanse keuken waarbij malse kip en rijst langzaam gaarstoven in een geurige mix van kruiden en groenten. Dit hartverwarmende gerecht is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak.
Dit gerecht scoort gemiddeld op de gezondheidsschaal. Aan de ene kant bevat het magere kip en een mooie variatie aan groenten zoals paprika, wortel en doperwten. Aan de andere kant is het gerecht erg zoutrijk door de combinatie van rookworst, ham, olijven, kappertjes en toegevoegd zout. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van witte rijst in plaats van de meer vezelrijke zilvervliesrijst, en bevat het relatief veel verzadigd vet door de ruime hoeveelheid boter en de Parmezaanse kaas. Hierdoor is het een maaltijd die je het beste met mate kunt eten.
Energie | 335 kcal |
---|---|
Vetten | 19 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7 g |
Koolhydraten | 21 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 21 g |
Zout | 2.8 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Er zit ook veel zout in kappertjes, olijven, parmezaanse kaas, worst en ham.
Klopt dit wel?
Groetjes Lidy.