Eigenlijk een agv'tje , maar wat voor eentje. De eenvoudige en gekruide spinazie komt uit de oven. De zalm wordt even apart gebakken en op smaak gemaakt met lichte sojasaus en kappertjes, patatje erbij en aan tafel.
Dit gerecht had met kabeljauw haas willen maken, waarvan ik dacht nog in de diepvries te hebben. Helaas! Smaakt ook lekker met zalm, maar de versie met kabeljauw ga ik zeker nog eens maken.
Dit gerecht had met kabeljauw haas willen maken, waarvan ik dacht nog in de diepvries te hebben. Helaas! Smaakt ook lekker met zalm, maar de versie met kabeljauw ga ik zeker nog eens maken.
Dit recept scoort hoog dankzij de combinatie van zalm en spinazie. Zalm is een uitstekende bron van eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren, die goed zijn voor hart en bloedvaten. Spinazie levert een schat aan vitamines, mineralen en vezels. De bereidingswijze in de oven is ook een gezonde keuze. Punten van aandacht zijn de crème fraîche, die relatief veel verzadigd vet bevat – de voorgestelde Griekse yoghurt is een lichter en eiwitrijker alternatief. Let ook op de hoeveelheid zout door de combinatie van sojasaus, kappertjes en de optionele feta. Al met al is dit een zeer voedzame en evenwichtige maaltijd, zeker wanneer je kiest voor de Griekse yoghurt.
Energie | 445 kcal |
---|---|
Vetten | 33.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13.6 g |
Koolhydraten | 8.9 g |
waarvan suikers | 1.4 g |
Vezels | 3.8 g |
Eiwitten | 31 g |
Zout | 2.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept