Zalm met kruidige spinazie uit de oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Eigenlijk een agv'tje , maar wat voor eentje. De eenvoudige en gekruide spinazie komt uit de oven. De zalm wordt even apart gebakken en op smaak gemaakt met lichte sojasaus en kappertjes, patatje erbij en aan tafel.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kom
  • Koekenpan
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Doe alle klein gesneden spinazie in een grote kom.
    1. spinazie 300 g
  2. Stap 2 Voeg de groene curry, de crème fraîche, gemalen peper naar smaak toe.
    1. groene currypasta 1 el
    2. crème fraîche 2 el
    3. peper
  3. Stap 3 Masseer of kneed met schone handen voorzichtig alles door elkaar.
  4. Stap 4 Breng de spinazie over in een ovenschaal en zet deze voor circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  5. Stap 5 Bak de met peper bestrooide zalm in een klein beetje ongezouten roomboter in een aparte pan als de spinazie bijna klaar is. Draai na enkele minuten de zalm en voeg de kappertjes en sojasaus toe, zodat dit zich met de zalm mengt.
    1. zalmfilet 2 st
    2. peper
    3. ongezouten roomboter
    4. kappertjes 2 el
    5. sojasaus minder zout 2 el
  6. Stap 6 Verdeel de gekruide spinazie over 2 voorverwarmde borden , leg er de zalm met de saus boven op en garneer met fetablokjes.
    1. feta 20 g
  7. Stap 7 Lekker met rösti rondjes of gebakken krieltjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit gerecht had met kabeljauw haas willen maken, waarvan ik dacht nog in de diepvries te hebben. Helaas! Smaakt ook lekker met zalm, maar de versie met kabeljauw ga ik zeker nog eens maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 112 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 30 januari 2025

Tip

Dit gerecht had met kabeljauw haas willen maken, waarvan ik dacht nog in de diepvries te hebben. Helaas! Smaakt ook lekker met zalm, maar de versie met kabeljauw ga ik zeker nog eens maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 445 kcal
Vetten 33.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.6 g
Koolhydraten 8.9 g
waarvan suikers 1.4 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 31 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account