Broodje Berenhap

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een broodje, dat je als snack bij de frituur kun halen, is niets anders dan een in plakken gesneden (fabrieks) bal gehakt en met dikke plakken gebakken ui geregen aan een lange satéprikker. Dat maak je toch met de lekkerste ingrediënten liever zelf?

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR HET GEHAKT
  2. VOOR DE SATÉSAUS
  3. EN VERDER

Benodigdheden

  • Kom
  • Snijplank
  • Mes
  • 2 pannen
  • 1 satéprikkers

Bereiding

  1. Stap 1 Kneed alles voor het gehakt door elkaar en maak er 2 even grote ballen van. Laat even rusten in de koelkast .
    1. rundergehakt 100 g
    2. half-om-half gehakt 100 g
    3. gehaktkruiden
    4. ei
    5. paneermeel
    6. milde mosterd 0,5 tl
    7. ketchup minder suiker 0,5 el
  2. Stap 2 Verwarm wat bakproduct in een pan en bak de ballen rondom bruin en gaar. Snij in plakken en houd warm.
    1. vloeibare margarine
  3. Stap 3 Bak in een andere pan in vloeibaar bakproduct de plakken ui aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak ondertussen de broodjes volgens de verpakking af.
    1. vloeibare margarine
    2. rode ui 1 st
    3. witte ui 1 st
    4. afbakbroodje 2 st
  4. Stap 4 Verwarm de melk voor de satésaus, voeg pindakaas en de overige ingrediënten toe, breng aan de kook, laat even pruttelen en zet het vuur uit. Houd warm.
    1. halfvolle melk 50 ml
    2. pindakaas 25 g
    3. knoflookpoeder
    4. gemberpoeder 0,25 tl
    5. ketjap manis 2 tl
    6. citroensap 1 tl
    7. basterdsuiker 0,25 tl
  5. Stap 5 Rijg plakken ui en gehakt naar eigen inzicht aan de saté prikkers. Snij de broodjes open, maar niet helemaal door, zodat de helften nog aan elkaar blijven. Besmeer de helften met wat saus. Leg er de gevulde prikker tussen in , besprenkel met de rest van de satésaus en garneer met de uitjes.
    1. gebakken uitjes 1,5 el
  6. Stap 6 Lekker met wat zoet zure komkommersalade.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Uiteraard kun je ook kant en klare satésaus gebruiken. Voeg eventueel een beetje sambal badjak toe voor wat pit.

Mijn plakken waren nog wat te dun. Kies voor extra grote uien en snij dikke plakken.

Nog lekkerder met zelf gefrituurde uitjes. Zie: Gefrituurde uitjes zelf maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 149 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 januari 2025

Tip

Uiteraard kun je ook kant en klare satésaus gebruiken. Voeg eventueel een beetje sambal badjak toe voor wat pit.

Mijn plakken waren nog wat te dun. Kies voor extra grote uien en snij dikke plakken.

Nog lekkerder met zelf gefrituurde uitjes. Zie: Gefrituurde uitjes zelf maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 630 kcal
Vetten 31.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.9 g
Koolhydraten 50.5 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 4 g
Eiwitten 32.3 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account