Gehaktkruiden mix

(Nog geen beoordelingen)

Kruidenmixen, die je ook in de winkel tegenkomt, maar veelal te zout. Zelf gemaakt en helemaal puur en veelal met veel minder zout en dat is bij een goede kruidenmix met een bom aan smaak ook helemaal niet nodig. Leuk om zelf te maken en altijd een potje met deze mix voor gehakt voor handen te hebben om rundergehakt op smaak te maken.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Bereiding

  1. Stap 1 Neem als eenheid een theelepel, dessertlepel of eetlepel. Meet dan alle kruiden af.
  2. Stap 2 Roer of schud ze goed door elkaar. In een schoon potje en klaar.

Tip

Label het potje, zodat je weet wat erin zit.

Het staat vrij om meer of minder van een kruiderij toe te voegen.

Ideaal voor het kruiden van rundergehakt.

Ik heb als eenheid een theelepel gebruikt en minder zout en nootmuskaat.

Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 157 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 november 2024

Tip

Label het potje, zodat je weet wat erin zit.

Het staat vrij om meer of minder van een kruiderij toe te voegen.

Ideaal voor het kruiden van rundergehakt.

Ik heb als eenheid een theelepel gebruikt en minder zout en nootmuskaat.

Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 8 kcal
Vetten 0.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 1.4 g
waarvan suikers 0.1 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 0.2 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account