Deze veganistische Hongaarse goulash (gulyás) is smaakvol, stevig, erg lekker en perfect als doordeweeks diner. Vooral in de herfst en winter! Het recept is vegetarisch (vleesvrij), olievrij, glutenvrij en makkelijk te maken. Serveer dit plantaardige stoofpotje met aardappelpuree, brood, pasta of rijst!
Dit gerecht scoort een 7 omdat het rijk is aan groenten zoals paprika, wortel en tomaat, en plantaardige eiwitten uit sojastukjes, wat zorgt voor een goede dosis vezels en voedingsstoffen. Aftrekpunten zijn er vanwege het potentiële natriumgehalte door sojasaus en bouillon, de toevoeging van suiker (basterdsuiker) en een kleine hoeveelheid verzadigd vet uit kokosmelk. Door te kiezen voor natriumarme varianten en matig te zijn met toegevoegd zout, kan de gezondheidswaarde verder worden verhoogd.
Energie | 259 kcal |
---|---|
Vetten | 5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3 g |
Koolhydraten | 43 g |
waarvan suikers | 14 g |
Vezels | 13 g |
Eiwitten | 17 g |
Zout | 3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept