Balsamico Bruschetta

(Nog geen beoordelingen)

Bruschetta is een klassiek Italiaans voorgerecht dat met dit recept gemakkelijk thuis te maken is. Geroosterd brood wordt belegd met tomaten, Parmezaanse kaas, knoflook en verse basilicum. Gebruik een balsamicoazijn van hoge kwaliteit voor het beste resultaat.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min
Balsamico Bruschetta
Bruschetta, oorspronkelijk een gerecht van de armen in het oude Italië, werd gemaakt door boeren die oud brood roosterden en het inknepen met verse tomaten om zo niets te verspillen.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Leg alle ingrediënten klaar.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Stap 3 Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden licht met 1 eetlepel olijfolie en leg ze op een grote bakplaat. Rooster het brood tot het goudbruin is, 5 tot 10 minuten. Draai ze halverwege om.
  4. Stap 4 Doe ondertussen de tomatenblokjes, basilicum, Parmezaanse kaas en knoflook in een kom.
  5. Stap 5 Meng er balsamicoazijn, 2 theelepels olijfolie, zout en peper door. Mix het goed door elkaar.
  6. Stap 6 Schep het tomatenmengsel op de geroosterde broodjes.
  7. Stap 7 Je kunt ze direct serveren, Eet smakelijk!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 391 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 197 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 33 g
waarvan suikers g
Vezels 1 g
Eiwitten 8 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account