Bruschetta is een klassiek Italiaans voorgerecht dat met dit recept gemakkelijk thuis te maken is. Geroosterd brood wordt belegd met tomaten, Parmezaanse kaas, knoflook en verse basilicum. Gebruik een balsamicoazijn van hoge kwaliteit voor het beste resultaat.
Dit bruschetta recept scoort goed dankzij de grote hoeveelheid tomaten, verse basilicum, knoflook en het gebruik van olijfolie. Deze ingrediënten leveren vitamines, mineralen en gezonde vetten. Het gebruik van wit stokbrood en Parmezaanse kaas trekt de score echter iets omlaag; volkoren brood zou een vezelrijkere optie zijn en de kaas voegt verzadigd vet en zout toe. Over het algemeen een redelijk gebalanceerd gerecht.
Energie | 197 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 33 g |
waarvan suikers | g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 8 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept