Snelle Nasi Goreng

Heeft het gesmaakt?
1 (1 beoordeling)

Nasi goreng het dagelijks gerecht, dat snel te maken is en vele soorten van bereiding kent, is bij velen een geliefd gerecht. Het W.W.Web is ermee overspoeld en allemaal anders. Een gerecht om je creativiteit te prikkelen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. EN EXTRA VOOR ERBIJ

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Wok of hapjespan
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook in de ochtenduren alvast de rijst volgens de beschrijving op de verpakking, laat de rijst op een bord uitgespreid afkoelen.
    1. basmati rijst 150 g
  2. Stap 2 Verwarm 0,5 el olie in een pannetje, voeg de hamreepjes / blokjes toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
    1. arachideolie 0,5 el
    2. hamblokjes 100 g
  3. Stap 3 Voeg na 3 minuten de sjalot en de knoflook toe en fruit even mee.
    1. banaansjalot 1 st
    2. knoflook 1 teentje
  4. Stap 4 Breng het geheel op smaak met de sambal en de ketjap, roer door bak even mee en zet aan de kant.
    1. sambal badjak 1 tl
    2. ketjap manis 1 el
  5. Stap 5 Verwarm de resterende olie in een hapjespan of wok, voeg de afgekoelde rijst toe en bak totdat de rijst goed doorbakken en heet is.
    1. arachideolie 1 el
  6. Stap 6 Voeg de kool en de prei toe en bak mee, totdat de groente iets geslonken is.
    1. witte kool 150 g
    2. prei 75 g
  7. Stap 7 Voeg de opzij gezette hamblokjes toe en roer alles goed door. Proef en voeg eventueel meer sambal en of ketjap toe.
  8. Stap 8 Bak ondertussen 2 spiegeleitjes.
    1. ei 2 st
  9. Stap 9 Bak de nasi al omscheppend goed warm.
  10. Stap 10 Verdeel de nasi over 2 voorverwarmde borden en garneer met bosui. Lekker met wat zoet - zure komkommer.
    1. bosui 1 st
Heeft het gesmaakt?
1 (1 beoordeling)

Tip

Zet sambal en of ketjap voor de liefhebber op tafel.

Geef ieder een bakje kroepoek en of geroosterde pinda's.

In de bereidingstijd is de kooktijd van de rijst en de afkoeltijd niet meegerekend.

Stiekem verdween dat stukje prei en het overgebleven deel van de Chinese kool Lekker :) in deze nasi.

Omdat er wat weinig groente in dit gerecht zit, heb ik er wat zoetzure kommersalade bij gemaakt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 202 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 16 januari 2025

Tip

Zet sambal en of ketjap voor de liefhebber op tafel.

Geef ieder een bakje kroepoek en of geroosterde pinda's.

In de bereidingstijd is de kooktijd van de rijst en de afkoeltijd niet meegerekend.

Stiekem verdween dat stukje prei en het overgebleven deel van de Chinese kool Lekker :) in deze nasi.

Omdat er wat weinig groente in dit gerecht zit, heb ik er wat zoetzure kommersalade bij gemaakt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 666 kcal
Vetten 18.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.7 g
Koolhydraten 98.3 g
waarvan suikers 16.2 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 26.5 g
Zout 3.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account