Gemarineerde teriyaki zalm met peultjes en tomaatjes uit de wok

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zalm wordt gemarineerd in deTeriyakisaus en in de oven gebakken. Ondertussen kookt de rijst en gaan er rode peper, rode ui peultjes en tomaatjes in de wok. Binnen 30 minuten staat dit heerlijke, gezonde gerecht op tafel.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje
  • Bakplaat
  • Ondiep schaaltje.
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de zalm filet in een lage schaal en overgiet deze met 2 ruime el teriyakisaus. Zorg ervoor, dat de zalm rondom met de saus bedekt wordt en laat minimaal 10 minuten marineren.
    1. zalmfilet 2 st
    2. teriyakisaus 2 el
  2. Stap 2 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
    1. basmati rijst 120 g
  3. Stap 3 Leg de zalm op een bakplaat met bakpapier en rooster de zalm in circa 8 - 10 minuten bruin en licht rosé van binnen.
  4. Stap 4 Verwarm de olie in een wok en fruit de ui met de rode peper enkele minuten.
    1. sesamolie 1 el
    2. rode ui 1 st
    3. rode chilipeper 1 st
  5. Stap 5 Schep er de peultjes en de tomaatjes door en bak ze 4 minuten mee. Voeg de 2 overgebleven el teriyakisaus toe en verwarm deze al omscheppend ongeveer een minuutje mee.
    1. peultjes 150 g
    2. kerstomaat 150 g
    3. teriyakisaus 2 el
  6. Stap 6 Verdeel de rijst over 2 voorverwarmde borden en leg er het groentemengsel bovenop . Leg de zalm erop of ernaast en garneer met limoen, koriander en het geroosterde sesamzaad.
    1. limoen 2 plakjes
    2. koriander 1 el
    3. sesamzaad 1 tl
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het blancheerwater kun je opvangen om aangevuld met water de rijst in gaar te koken.

Kies peterselie als je niet van koriander houdt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 112 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 januari 2025

Tip

Het blancheerwater kun je opvangen om aangevuld met water de rijst in gaar te koken.

Kies peterselie als je niet van koriander houdt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 605 kcal
Vetten 22.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 65.3 g
waarvan suikers 11.6 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 34.2 g
Zout 3.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account