Teriyakisaus is een veelzijdige en smaakvolle Japanse saus met een donkere, hartige zoutzoete smaak. Het is populair over de hele wereld en kan gebruikt worden als marinade, glazuur en dip. Dit recept biedt een eenvoudige manier om deze heerlijke saus thuis te maken, waardoor je waarschijnlijk nooit meer naar de winkel wilt gaan voor de kant-en-klare versie.
Mirin is een zoete Japanse rijstwijn, vergelijkbaar met sake maar met een lager alcoholpercentage en een hoger suikergehalte. Als je geen mirin hebt, kun je sherry gebruiken met een snufje suiker.
Als je de saus als een marinade gebruikt, laat dan de maïszetmeel weg en laat de saus volledig afkoelen voordat je hem gebruikt.
Mirin is een zoete Japanse rijstwijn, vergelijkbaar met sake maar met een lager alcoholpercentage en een hoger suikergehalte. Als je geen mirin hebt, kun je sherry gebruiken met een snufje suiker.
Als je de saus als een marinade gebruikt, laat dan de maïszetmeel weg en laat de saus volledig afkoelen voordat je hem gebruikt.
Energie | 48 kcal |
---|---|
Vetten | 0 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 10 g |
waarvan suikers | 7 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 1 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept