Deze overheerlijke curry heb ik gemaakt van kabeljauwhaasjes. De kabeljauw, die in stukken is gesneden, wordt als eerste gebakken. Dan maak je de saus. De stukken kabeljauw gaan daarna terug in de saus. De curry wordt opgediend met rijst.
Een andere rijstsoort is natuurlijk ook prima. Maar het kleverige van de pandanrijst verhoogt de smaak van de curry.
In plaats van gehakte peterselie is koriander voor de liefheb(st)er misschien nog lekkerder.
Je kunt dit gerecht ook met kipfilet maken.
Een andere rijstsoort is natuurlijk ook prima. Maar het kleverige van de pandanrijst verhoogt de smaak van de curry.
In plaats van gehakte peterselie is koriander voor de liefheb(st)er misschien nog lekkerder.
Je kunt dit gerecht ook met kipfilet maken.
Deze viscurry scoort redelijk op de gezondheidsschaal. De basis van magere vis (kabeljauw) is een pluspunt, want die levert veel eiwitten, en de toevoeging van paprika en ui zorgt voor de nodige vitamines. De saus maakt het gerecht echter minder gezond. Door het gebruik van slagroom bevat de curry veel verzadigd vet en calorieën. Daarnaast voegen de mango chutney en gembersiroop flink wat suiker toe. Geserveerd met witte rijst en vis gepaneerd in bloem, bevat de maaltijd relatief weinig vezels. Voor een gezondere variant kun je de room vervangen door light kokosmelk en kiezen voor zilvervliesrijst.
Energie | 669 kcal |
---|---|
Vetten | 22.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.8 g |
Koolhydraten | 82.8 g |
waarvan suikers | 22.4 g |
Vezels | 7.7 g |
Eiwitten | 35.4 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept