Pittige viscurry met mango chutney

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze overheerlijke curry heb ik gemaakt van kabeljauwhaasjes. De kabeljauw, die in stukken is gesneden, wordt als eerste gebakken. Dan maak je de saus. De stukken kabeljauw gaan daarna terug in de saus. De curry wordt opgediend met rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Keukepapier
  • Citruspers
  • Wok of hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Haal de kabeljauw een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Druppel het citroensap over de stukken vis. Laat het citroensap intrekken.
    1. kabeljauwhaas 2 st
    2. citroensap 0,5 citroen
  2. Stap 2 Droog de vis met keukenpapier. Haal de stukken vis door het gekruide bloemmengsel.
    1. bloem 2 el
    2. peper
    3. zout
  3. Stap 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de vis hierin op hoge warmtebron snel rondom lichtbruin. Haal de stukjes kabeljauw uit de pan en zet even apart.
    1. zonnebloemolie 2 el
  4. Stap 4 Bak in het overgebleven vet de ui, knoflook en stukjes paprika. (Te weinig olie over in de pan? Voeg dan nog wat olie toe).
    1. ui 2 st
    2. knoflook 1 teentje
    3. paprika 1 st
  5. Stap 5 Doe de sambal, tomatenpuree, curry madras, kurkuma en ketoembar erbij en bak even kort mee. Voeg de gembersiroop, mango chutney en de slagroom of kookroom toe. Roer alles goed door. Breng de saus kort aan de kook.
    1. sambal oelek 1 tl
    2. tomatenpuree 1 el
    3. curry madras poeder 2 el
    4. gemalen kurkuma 0,5 tl
    5. gemalen koriander 0,5 tl
    6. gembersiroop 1 el
    7. mango chutney 2 el
    8. slagroom 100 ml
  6. Stap 6 Kook ondertussen de pandanrijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    1. pandanrijst 100 g
  7. Stap 7 Doe de stukjes kabeljauw in de saus. Warm het geheel even goed door.
  8. Stap 8 Dien de saus op met de pandanrijst en garneer met wat gehakte peterselie.
    1. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Een andere rijstsoort is natuurlijk ook prima. Maar het kleverige van de pandanrijst verhoogt de smaak van de curry.

In plaats van gehakte peterselie is koriander voor de liefheb(st)er misschien nog lekkerder.

Je kunt dit gerecht ook met kipfilet maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 68 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 januari 2025

Tip

Een andere rijstsoort is natuurlijk ook prima. Maar het kleverige van de pandanrijst verhoogt de smaak van de curry.

In plaats van gehakte peterselie is koriander voor de liefheb(st)er misschien nog lekkerder.

Je kunt dit gerecht ook met kipfilet maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 669 kcal
Vetten 22.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.8 g
Koolhydraten 82.8 g
waarvan suikers 22.4 g
Vezels 7.7 g
Eiwitten 35.4 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
8 januari 2025 om 10:48
Petra, ik heb je recept meegenomen. Lijkt me erg lekker, Alvast bedankt.
8 januari 2025 om 20:34
Dank je wel Agnes. Wij vonden het super lekker. Ik hoop dat jullie het ook lekker vinden. Groetjes, Petra