Ik had nog een pakje carpaccio over van Kerstmis dus dit lekkere hapje gemaakt. Wraps insmeren met een mengsel van mayonaise en pesto. Daarop de carpaccio verdelen en flinke pluk aangemaakte rucola. Wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten erover verdelen en wraps in 3 stukken verdelen.
In plaats van carpaccio is bressaola of rosbief ook lekker in dit wrap-hapje.
In plaats van carpaccio is bressaola of rosbief ook lekker in dit wrap-hapje.
Deze wraphapjes zijn een smakelijke traktatie, maar scoren gemiddeld op gezondheid. De rucola levert nuttige vitamines en vezels en de carpaccio zorgt voor eiwitten. Echter, het gerecht bevat relatief veel verzadigd vet en zout door de combinatie van bewerkt rood vlees (carpaccio), mayonaise, pesto en Parmezaanse kaas. De witte wraps bevatten bovendien weinig vezels in vergelijking met een volkoren variant. Hierdoor is het een heerlijk hapje voor af en toe, maar minder geschikt als een dagelijkse, voedzame maaltijd.
Energie | 409 kcal |
---|---|
Vetten | 29.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.4 g |
Koolhydraten | 24 g |
waarvan suikers | 1.4 g |
Vezels | 4.1 g |
Eiwitten | 13.8 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept