Japanse rundvlees curry

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit Japanse recept is een geliefd gerecht dat heerlijk mild en hartig is. Met malse stukjes rundvlees en een rijke, fluweelachtige saus valt het bij iedereen in de smaak. Perfect voor een gezellige maaltijd tijdens de koude maanden!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    2 uur 50 min
  • Totaal
    3 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
8
  1. Saus
  2. Om mee te serveren

Benodigdheden

  • Grote zware pan

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de uien in dunne halve plakjes. Verhit een grote, zware pan op middelhoog vuur en voeg de helft van de boter en olie toe. Bak de uien tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Ongeveer 20–25 minuten.
    1. ui 2 st
    2. ongezouten roomboter 1 el
    3. zonnebloemolie 1 el
  2. Stap 2 Terwijl de uien bakken, schil en snijd je de aardappel in stukken en week je ze in water. Snijd de wortel diagonaal en snijd de champignons in dunne plakjes. Rasp de gember en hak de knoflook fijn.
    1. vastkokende aardappelen 1 st
    2. wortel 1 st
    3. kastanjechampignons 6 st
    4. gember 0,5 tl
    5. knoflook 1 teen
  3. Stap 3 Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Bestuif daarna lichtjes met bloem.
    1. riblap 600 g
    2. peper 0,25 tl
    3. zout 0,25 tl
    4. bloem 1 el
  4. Stap 4 Verhit een aparte pan op middelhoog vuur, voeg de resterende olie en boter toe en braad de rundvleesblokjes aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de pan en blus af met de rode wijn. Schraap de aangebakken stukjes van de bodem.
    1. ongezouten roomboter 1 el
    2. zonnebloemolie 1 el
    3. rode wijn 125 ml
  5. Stap 5 Verhit de pan met de uien weer en voeg de knoflook, gember, kerriepoeder en tomatenpuree toe. Bak een minuutje.
    1. japanse kerriepoeder 0,5 el
    2. tomatenpuree 1 el
  6. Stap 6 Voeg de aangebraden rundvleesblokjes en de gedeglaceerde saus toe bij de ui en roer goed door. Laat de alcohol uit de wijn verdampen.
  7. Stap 7 Voeg de wortels, champignons, bouillon, geraspte appel, Worcestershire-saus, melk en laurierblad toe. Laat het geheel sudderen totdat het vlees zacht is.
    1. runderbouillon 1.000 ml
    2. fuji appel 15 g
    3. worcestershire saus 1 el
    4. melk 2 el
    5. laurierblad 1 st
  8. Stap 8 Voeg de aardappelen toe en kook verder tot ze gaar zijn. Verwijder het laurierblad.
  9. Stap 9 Los de curryroux op door het in een soeplepel met hete vloeistof op te lossen en roer dit door de stoofpot. Kook verder tot de saus is ingedikt.
    1. japanse currysaus mix
  10. Stap 10 Serveer de curry met gekookte rijst.
    1. sushirijst
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het karameliseren van de uien zorgt voor een zoetere en rijkere smaak.

Stoof het rundvlees langzaam en op laag vuur, zodat die lekker mals wordt.

Voeg de aardappelen 15 minuten voor het serveren toe om te voorkomen dat ze te zacht worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 129 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 31 december 2024

Tip

Het karameliseren van de uien zorgt voor een zoetere en rijkere smaak.

Stoof het rundvlees langzaam en op laag vuur, zodat die lekker mals wordt.

Voeg de aardappelen 15 minuten voor het serveren toe om te voorkomen dat ze te zacht worden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 426 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 28 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 4 g
Eiwitten 23 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account