Zoveel stoofjes uit verschillende landen met exotische ingrediënten en specerijen, daar mag een simpel Hollands stoofje best tegenover staan. Met laurier, tijm, rozemarijn, peterselie en runderbouillon breng je dit stoofje op smaak. Op het laatst de groente en eventueel krieltjes erbij en hup alles uit één pan.
Omdat de rozemarijn en de tijm tijdens het stoven hun naaldjes en blaadjes verliezen maak ik een builtje van een koffiefilter waar ik de kruiden in doe en vastbind met keuken garen. Een theeëi kan ook.
Ook lekker met kastanjechampignons.
Gebruik je minikriel, dan kun je ze met de groente aan het stoofpotje toevoegen, omdat ze al voorgekookt zijn. Even de gaarheid proeven.
Hou 50 ml bouillon achter de hand om toe te voegen als het vlees te droog pruttelt.
Omdat de rozemarijn en de tijm tijdens het stoven hun naaldjes en blaadjes verliezen maak ik een builtje van een koffiefilter waar ik de kruiden in doe en vastbind met keuken garen. Een theeëi kan ook.
Ook lekker met kastanjechampignons.
Gebruik je minikriel, dan kun je ze met de groente aan het stoofpotje toevoegen, omdat ze al voorgekookt zijn. Even de gaarheid proeven.
Hou 50 ml bouillon achter de hand om toe te voegen als het vlees te droog pruttelt.
Energie | 394 kcal |
---|---|
Vetten | 21.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.4 g |
Koolhydraten | 24.8 g |
waarvan suikers | 7.9 g |
Vezels | 5.1 g |
Eiwitten | 26.6 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept