Gemakkelijke plaattaart van bladerdeeg met carpaccio, rucola en truffeltapenade

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Het bladerdeeg (uit de koeling) heb ik voorgebakken met een mengsel van room met truffeltapenade. Zodra het bladerdeeg was afgekoeld heb ik het belegd met plakjes carpaccio, rucola, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Erg lekker als voorgerecht of als borrelhapje.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Koekenpan voor het roosteren van de pijnboompitten

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Rol het bladerdeeg met het bakpapier dat is bijgeleverd, uit op de bakplaat.
    1. vers bladerdeeg 1 rol
  3. Stap 3 Meng de clotted cream met de truffeltapenade.Voeg er een scheutje melk aan toe zodat dit goed is uit te smeren. Maak dit op smaak met wat peper en zout. Smeer het grootste deel hiervan uit over het bladerdeeg. Hou wat apart voor het garneren van de carpaccio. Laat een klein randje aan de buitenzijden van het bladerdeeg een beetje vrij hiervan. Smeer deze randen in met de losgeklopte eidooier.
    1. clotted cream 150 ml
    2. melk
    3. truffeltapenade 2 el
    4. peper
    5. zout
    6. ei 1 st
  4. Stap 4 Bak het bladerdeeg plm. 20 tot 25 minuten iets onder het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Laat het bladerdeeg volledig afkoelen. (Je kunt het bladerdeeg al ruime tijd vooraf bakken).
  5. Stap 5 Verdeel het bladerdeeg in 8 stukken. Verdeel de carpaccio over de 8 stukken bladerdeeg. Garneer de carpaccio met rucola, een lepeltje van de tapenade-room, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaasplakjes (beide uit de verpakking van de carpaccio).
    1. carpaccio 250 gr
    2. rucola
    3. pijnboompitten
    4. parmezaanse kaasvlokjes
    5. parmezaanse kaas
  6. Stap 6 Druppel tot slot wat lekkere olijfolie over de carpaccio en de rucola.
    1. olijfolie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt het voorgebakken bladerdeeg ook in kleinere stukken verdelen als borrelhapje.

Neem bresaola in plaats van carpaccio.

In plaats van clotted cream kun je ook crème fraîche of roomkaas gebruiken. (roomkaas ook iets verdunnen met melk)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 146 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 28 december 2024

Tip

Je kunt het voorgebakken bladerdeeg ook in kleinere stukken verdelen als borrelhapje.

Neem bresaola in plaats van carpaccio.

In plaats van clotted cream kun je ook crème fraîche of roomkaas gebruiken. (roomkaas ook iets verdunnen met melk)

Voedingswaarden

Per portie
Energie 435 kcal
Vetten 35.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.6 g
Koolhydraten 17.6 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 12.1 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account