Zwarte olijven tapenade met vijgen en Roquefort

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze zwarte olijven tapenade met vijgen en Roquefort is een smaakvolle traktatie die de essentie van de Provençaalse keuken naar boven haalt. De combinatie van olijven, zoete vijgen, en pittige Roquefort maakt het ideaal voor feestjes en speciale gelegenheden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Hakmolen
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Plaats de eerste tien ingrediënten in een hakmolen en hak fijn.
    1. zwarte olijven 150 gr
    2. gedroogde vijgen 150 gr
    3. kappertjes 2 tl
    4. knoflook 1 teen
    5. tijm 0,75 tl
    6. sinaasappelschil 0,25 tl
    7. zout 0,25 tl
    8. peper
    9. honing 1 tl
    10. balsamicoazijn 1,5 tl
  2. Stap 2 Voeg de olie en walnoten toe en hak nogmaals om een grove pasta te maken.
    1. extra vierge olijfolie 60 ml
    2. gebrande walnoten 2 el
  3. Stap 3 Verdeel de tapenade over de plakjes stokbrood en maak af met de Roquefort en een klein blaadje peterselie ter garnering.
    1. stokbrood
    2. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De smaak is het beste als de ingrediënten de tijd hebben gehad om samen te smelten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 95 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 december 2024

Tip

De smaak is het beste als de ingrediënten de tijd hebben gehad om samen te smelten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 128 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2 g
Eiwitten 1 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account