Heerlijke Aziatische gehaktballetjes, drijvend in pindasaus en licht pittig van smaak. Lekker bijgerecht bij de warme maaltijd of als snackballetjes bij de buis.
Saus te dun? Voeg wat allesbinder toe.
Saus te dun? Voeg wat allesbinder toe.
Dit gerecht levert een goede portie eiwitten door het gehakt, maar scoort lager op gezondheid vanwege een aantal factoren. Het gebruik van half-om-half gehakt, bakvet en kokosmelk leidt tot een relatief hoog gehalte aan verzadigd vet. Daarnaast zorgen ingrediënten zoals ketjap manis, ketchup, basterdsuiker en trassi voor een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers en zout. Omdat het recept geen groenten bevat, is het als hoofdgerecht niet erg gebalanceerd, tenzij het wordt aangevuld met een flinke portie groenten.
Energie | 557 kcal |
---|---|
Vetten | 30.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13.5 g |
Koolhydraten | 41.7 g |
waarvan suikers | 20.9 g |
Vezels | 2.2 g |
Eiwitten | 28.1 g |
Zout | 4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept