Aziatische gehaktballetjes in licht pittige pindasaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke Aziatische gehaktballetjes, drijvend in pindasaus en licht pittig van smaak. Lekker bijgerecht bij de warme maaltijd of als snackballetjes bij de buis.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE BALLETJES
  2. VOOR DE SAUS

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Staafmixer
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Werk alle ingrediënten (behalve de bloem) voor de gehaktballetjes door elkaar. Maak balletjes van gelijke grootte.
    1. half-om-half gehakt 100 gram
    2. rundergehakt 100 gram
    3. sambal badjak 1 tl
    4. knoflookpoeder 0,25 tl
    5. uienpoeder 0,25 tl
    6. gemalen koriander 0,25 tl
    7. gemberpoeder 0,25 tl
    8. ei 1 stuk
    9. paneermeel
    10. ketjap manis 0,5 el
    11. peper naar smaak
  2. Stap 2 Strooi wat bloem op een bord en wentel er de balletjes doorheen.
    1. bloem
  3. Stap 3 Verhit wat vloeibaar bakproduct in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
    1. vloeibare margarine
  4. Stap 4 Haal ze uit de pan en zet opzij.
  5. Stap 5 Maal de sjalot, knoflook en gember tot een smeuïge boemboe.
    1. banaansjalot 1 stuk
    2. knoflook 2 tenen
    3. gember 2 cm
  6. Stap 6 Fruit de boemboe in het overgebleven vet van de balletjes, totdat het begint te geuren.
  7. Stap 7 Voeg dan de pindakaas, ketchup, sambal, ketjap, trassi en basterdsuiker toe.
    1. pindakaas 1 el
    2. sambal badjak 0,5 el
    3. basterdsuiker 0,5 tl
    4. ketchup 1 el
    5. trassie 0,5 tl
    6. ketjap manis 2 el
  8. Stap 8 Roer alles door en voeg de kokosmelk of het water toe en roer tot een homogene saus.
    1. kokosmelk 50 ml
  9. Stap 9 Leg de balletjes in de saus, leg het deksel op de pan en laat de balletjes op een zacht vuurtje circa 15 minuten pruttelen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Saus te dun? Voeg wat allesbinder toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 222 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 24 december 2024

Tip

Saus te dun? Voeg wat allesbinder toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 557 kcal
Vetten 30.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.5 g
Koolhydraten 41.7 g
waarvan suikers 20.9 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 28.1 g
Zout 4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account