Rabarbersalsa

(Nog geen beoordelingen)

Rabarber is tijdens de lentetijd een geweldige toevoeging aan een salsa. Het is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld kip, vis, op een taco of gewoon opgeschept met tortillachips.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min
Rabarbersalsa
Rabarber was oorspronkelijk gecultiveerd voor zijn medicinale eigenschappen in het oude China, meer dan 2700 jaar geleden, voordat het een populaire culinaire ingrediënt werd.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Om de rabarber te blancheren breng je een pan water aan de kook op middelhoog vuur en voeg je de rabarber toe. Laat 2 minuten koken. Laat de rabarber vervolgens afkoelen in koud water. Spoel nogmaals af onder koud water en laat uitlekken.
  2. Stap 2 Meng de afgekoelde rabarber, appel, bosuitjes, limoensap, honing en jalapeñopeper door elkaar tot alles goed gemengd is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 47 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 2 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account