Deze traditionele Hongaarse bonen goulash combineert de rijke smaak van paprikapoeder met voedzame ingrediënten zoals bonen, wortel en worst. Het is een heerlijk gerecht dat goed bij de winter past.
Deze Hongaarse goulash is een voedzame en vullende maaltijd dankzij de grote hoeveelheid groenten en bonen, die zorgen voor veel vezels, vitamines en mineralen. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden gehaald door het gebruik van bewerkt en gerookt vlees zoals worst en varkensschenkel, en de bouillon van een blokje. Deze ingrediënten maken het gerecht erg rijk aan zout en verzadigd vet. Voor een gezondere variant zou je kunnen kiezen voor magerder, onbewerkt vlees en een zoutarme bouillon.
Energie | 712 kcal |
---|---|
Vetten | 35 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11 g |
Koolhydraten | 63 g |
waarvan suikers | 7 g |
Vezels | 15 g |
Eiwitten | 37 g |
Zout | 5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept