Hongaarse bonen goulash (Babgulyás)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze traditionele Hongaarse bonen goulash combineert de rijke smaak van paprikapoeder met voedzame ingrediënten zoals bonen, wortel en worst. Het is een heerlijk gerecht dat goed bij de winter past.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Dutch oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een Dutch Oven of zware pan en bak de uien tot ze zacht en glazig zijn. Ongeveer 5-7 minuten.
    1. olie 2 eetlepels
    2. ui 2 stuks
  2. Stap 2 Voeg de worst toe en bak nog 3-4 minuten.
    1. gedroogde rookworst 500 gram
  3. Stap 3 Voeg de groenten en knoflook toe en bak nog 5 minuten.
    1. knolselderij 0,5 stuk
    2. knoflook 4 teentjes
    3. knolraap 1 stuk
    4. vastkokende aardappelen 2 stuks
    5. wortel 2 stuks
    6. roma tomaten 2 stuks
    7. groene paprika 1 stuk
  4. Stap 4 Voeg de tomatenpuree en kruiden toe. Roer om te alles te mengen en bak nog één of twee minuten.
    1. tomatenpuree 2 eetlepels
    2. paprikapoeder 3 eetlepels
    3. gedroogde tijm 0,5 theelepel
    4. gedroogde marjolein 1,5 theelepel
    5. gemalen karwijzaad 1 theelepel
    6. laurierblad 3 blaadjes
    7. zout 2 theelepels
    8. peper 0,5 theelepel
  5. Stap 5 Voeg de bonen toe en roer door.
    1. kievitsbonen 400 gram (droog gewicht)
  6. Stap 6 Voeg het gerookte varkensschenkel toe aan de pan en giet de bouillon erover.
    1. gerookte varkensschenkel 1 stuk
    2. kippenbouillonblokje 1.500 ml
  7. Stap 7 Breng alles aan de kook, verlaag het vuur, dek af en laat 90-120 minuten sudderen.
  8. Stap 8 Als je varkensschenkel gebruikt kun je het vlees van het bot trekken en weer terug doen in de pan.
  9. Stap 9 Serveer zoals het is of met wat knapperig brood.
  10. Stap 10 Als je wilt kun je de babgulyás serveren met een klodder zure room.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 161 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 december 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 712 kcal
Vetten 35 g
waarvan verzadigde vetzuren 11 g
Koolhydraten 63 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 15 g
Eiwitten 37 g
Zout 5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account