Plakjes diepvries bladerdeeg gevuld met braadworst of een saucijsje, opgerold. In drie stukjes gesneden en bestrooid met zwart sesamzaad. Gebakken in de oven. Makkelijk, snel en lekker borrelhapje.
Wil je de saucijsjes niet direct eten dan kun je ze plm. 10 tot 15 minuten voorbakken. Af laten koelen en invriezen. Voordat je ze wilt eten nog bevroren in een voorverwarmde oven of in de airfryer plm 15 tot 20 minuten verwarmen op 200 graden. Altijd wat lekkers in huis.
Wil je de saucijsjes niet direct eten dan kun je ze plm. 10 tot 15 minuten voorbakken. Af laten koelen en invriezen. Voordat je ze wilt eten nog bevroren in een voorverwarmde oven of in de airfryer plm 15 tot 20 minuten verwarmen op 200 graden. Altijd wat lekkers in huis.
Deze saucijzenbroodjes zijn een klassieke en smaakvolle snack, maar scoren laag op de gezondheidsschaal. Dit komt doordat zowel het bladerdeeg als de worst veel verzadigd vet en zout bevatten. Bewerkt vlees, zoals saucijs, kan het beste met mate worden gegeten. Daarnaast levert dit hapje weinig voedingsvezels, vitamines en mineralen. Het is daarom vooral een traktatie voor een speciaal moment, en minder geschikt als een regelmatige of voedzame keuze.
Energie | 96 kcal |
---|---|
Vetten | 6.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.6 g |
Koolhydraten | 6.2 g |
waarvan suikers | 0.5 g |
Vezels | 0.2 g |
Eiwitten | 2.8 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept