De zalmfilet (zonder huid) wordt een (half)-uurtje gemarineerd in een mengsel van sherry, sojasaus en sesamolie. Daarna gaat de zalmfilet met een laagje panko gemengd met lente-uitjes, rode peper en sesamolie ongeveer 15 minuten in de oven.
Wij hebben dit gegeten met spaghetti aglio-e-olio en een salade.
In plaats van rode peper kun je ook sambal oelek gebruiken (hoeveelheid naar smaak).
Wij hebben dit gegeten met spaghetti aglio-e-olio en een salade.
In plaats van rode peper kun je ook sambal oelek gebruiken (hoeveelheid naar smaak).
Dit zalmgerecht is een relatief gezonde keuze, voornamelijk dankzij de zalm zelf, die rijk is aan omega-3 vetzuren en eiwitten. De toevoeging van verse ingrediënten zoals lente-ui, rode peper en knoflook is ook positief. Aandachtspunten zijn de sojasaus, die veel zout bevat, en de panko, die gemaakt is van wit meel en daardoor weinig vezels levert. Desondanks is het door de bereidingswijze in de oven een prima gerecht, zeker wanneer het wordt gecombineerd met een flinke portie groenten.
Energie | 349 kcal |
---|---|
Vetten | 24.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.7 g |
Koolhydraten | 5 g |
waarvan suikers | 0.8 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 25.9 g |
Zout | 1.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept