Pittige Aziatisch gemarineerde zalmfilet uit de oven. Snel, lekker en makkelijk.

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De zalmfilet (zonder huid) wordt een (half)-uurtje gemarineerd in een mengsel van sherry, sojasaus en sesamolie. Daarna gaat de zalmfilet met een laagje panko gemengd met lente-uitjes, rode peper en sesamolie ongeveer 15 minuten in de oven.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Schaal om de zalm te marineren
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Meng de sherry met de sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Bestrijk de zalmfilets hiermee. Laat de marinade minimaal een half uur intrekken.
  3. Stap 3 Leg de zalmfilets in een vuurvaste schaal. Kruid de zalm aan beide zijden met peper en zout.
  4. Stap 4 Meng de panko met de lente-ui, rode peper, knoflook, sesamzaad en het restant van de sesamolie. Verdeel dit over de zalmfilets. Bovenkant moet helemaal bedekt zijn.
  5. Stap 5 Bak de zalm plm. 12 tot 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. (Tijd is afhankelijk van de dikte van de zalmfilets. Prik tussentijds even met een vork in de zalm. Geen weerstand dan is de zalm klaar. De zalm is nog rosé van binnen en lekker sappig.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Wij hebben dit gegeten met spaghetti aglio-e-olio en een salade.

In plaats van rode peper kun je ook sambal oelek gebruiken (hoeveelheid naar smaak).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 139 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 21 december 2024

Tip

Wij hebben dit gegeten met spaghetti aglio-e-olio en een salade.

In plaats van rode peper kun je ook sambal oelek gebruiken (hoeveelheid naar smaak).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 349 kcal
Vetten 24.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 0.8 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 25.9 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account