Kaasbroodje van bladerdeeg

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit kaasbroodje van bladerdeeg is gevuld met jong belegen kaas en roomkaas met kruiden en knoflook. Lekker bijgerecht voor vegetariërs.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Kwastje
  • Vork

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Besmeer de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Smeer het bladerdeeg aan de binnenzijde in met een laagje roomkaas met kruiden en knoflook.
  3. Stap 3 Beleg de helft van het bladerdeeg met een plak kaas boven op de roomkaas. Klap het bladerdeeg dubbel en druk de zijkanten goed aan met bijvoorbeeld een vork. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het restant van de eidooier.
  4. Stap 4 Leg de kaasbroodjes op de met bakpapier belegde bakplaat en zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. Stap 5 Bak de kaasbroodjes plm. 15 tot 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van een plak kaas kun je ook goed geraspte kaas gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 91 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 21 december 2024

Tip

In plaats van een plak kaas kun je ook goed geraspte kaas gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 302 kcal
Vetten 18.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.3 g
Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 3.2 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 12.2 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account