Kerstmis is niet compleet zonder een van de meest geliefde Duitse kerstkoekjes, Zimtsterne. Gemaakt van amandel en kaneel en bedekt met een sneeuwwitte glazuur.
Je kunt de koekjes invriezen voordat je het glazuur toevoegt. Laat ze volledig ontdooien, voeg vervolgens het glazuur toe en volg het recept verder.
Je kunt de koekjes invriezen voordat je het glazuur toevoegt. Laat ze volledig ontdooien, voeg vervolgens het glazuur toe en volg het recept verder.
Deze Zimtsterne scoren lager op de gezondheidsschaal, voornamelijk door de grote hoeveelheid poedersuiker. Hoewel de basis van amandelmeel een pluspunt is omdat het gezonde vetten, vezels en eiwitten levert, maakt de suiker deze koekjes erg calorierijk en minder voedzaam. Ze zijn daarom vooral geschikt als een traktatie voor een speciaal moment, en niet als een dagelijks tussendoortje.
Energie | 127 kcal |
---|---|
Vetten | 7.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.5 g |
Koolhydraten | 12.9 g |
waarvan suikers | 11.5 g |
Vezels | 1.1 g |
Eiwitten | 3.5 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept