Zimtsterne (Duitse kaneelsterren)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kerstmis is niet compleet zonder een van de meest geliefde Duitse kerstkoekjes, Zimtsterne. Gemaakt van amandel en kaneel en bedekt met een sneeuwwitte glazuur.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
24

Benodigdheden

  • Oven
  • Kom
  • Zeef
  • Stervorm

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Plaats het rooster onderin de oven.
  2. Stap 2 Klop de eiwitten in een middelgrote kom tot er zachte pieken ontstaan. Zorg ervoor dat je niet te lang klopt, anders lukt het glazuur niet.
  3. Stap 3 Zeef de poedersuiker en roer deze door de eiwitten tot het gemengd is. Reserveer 2 volle eetlepels van het eiwitmengsel voor de glazuur.
  4. Stap 4 Voeg het amandelmeel, kaneel, vanillesuiker en zout toe en meng tot het deeg samenkomt in een vrij stevige maar soepele massa. Als het te zacht of plakkerig is om mee te werken kun je nog wat extra amandelmeel en poedersuiker toevoegen.
  5. Stap 5 Druk of rol het deeg uit op een oppervlak dat is bestrooid met een poedersuiker. Rol uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter.
  6. Stap 6 Gebruik een stervorm van ongeveer 8 centimeter om de koekjes uit het deeg te drukken en leg ze op een beklede bakplaat. Vorm de restjes deeg tot een bal, rol opnieuw uit en snijd meer koekjes uit het resterende deeg.
  7. Stap 7 Doe een beetje van het eiwitmengsel op elk koekje en gebruik een tandenstoker of een bakkwastje om het tot aan de randen glad te strijken. Je kunt ook een spuitzak of knijpflesje gebruiken om het eiwitmengsel aan te brengen.
  8. Stap 8 Plaats de bakplaat op het onderste rooster van de oven en bak de Zimtsterne 30 minuten.
  9. Stap 9 Zet de oven uit en open de ovendeur slechts een beetje en laat de koekjes nog 10-15 minuten staan om verder uit te laten drogen.
  10. Stap 10 Leg de koekjes op een rooster om volledig af te koelen.
  11. Stap 11 Bewaar de Zimtsterne maximaal 2 weken in een droge, luchtdichte verpakking op een koele plaats.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de koekjes invriezen voordat je het glazuur toevoegt. Laat ze volledig ontdooien, voeg vervolgens het glazuur toe en volg het recept verder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 149 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 december 2024

Tip

Je kunt de koekjes invriezen voordat je het glazuur toevoegt. Laat ze volledig ontdooien, voeg vervolgens het glazuur toe en volg het recept verder.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 127 kcal
Vetten 7.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.5 g
Koolhydraten 12.9 g
waarvan suikers 11.5 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 3.5 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account