Wilde rijst soep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze gezellige herfst soep is een heerlijke, hartige soep vol verse seizoensgroenten en stevige wilde rijst. Ideaal voor de koude dagen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Instant pot
  • Grote soeppan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 minuten tot deze glazig is. Roer de knoflook erdoor en bak nog 1-2 minuten tot het geurig is.
  2. Stap 2 Voeg de bouillon, wilde rijst, champignons, wortel, bleekselderij, zoete aardappel, laurierblad en Old Bay kruiden toe. Roer om te mengen.
  3. Stap 3 Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur, doe het deksel op de pan en laat 30 tot 40 minuten sudderen tot de rijst zacht is. Af en toe even roeren.
  4. Stap 4 Voeg als laatst de kokosmelk en boerenkool toe aan de soep en roer voorzichtig tot het gemengd is. Proef en breng eventueel op smaak met extra peper en zout (of extra Old Bay).
  5. Stap 5 Warm serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de rijst apart koken en aan het einde toevoegen als je de groenten wat minder zacht wilt.

Probeer ook eens andere kruidenmixen als variatie op Old Bay.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 135 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 december 2024

Tip

Je kunt de rijst apart koken en aan het einde toevoegen als je de groenten wat minder zacht wilt.

Probeer ook eens andere kruidenmixen als variatie op Old Bay.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 237 kcal
Vetten 11.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.5 g
Koolhydraten 31.1 g
waarvan suikers 4.8 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 6.2 g
Zout 2.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account