Stamppot saai? Echt niet. Deze stamppot met paksoi en Chinese kool kreeg een Aziatische twist door toevoeging van rode peper, ketjap, kokosmelk en kerrie en smaakt ontzettend lekker met de gebakken vega balletjes met rode ui en ketjap.
De paksoi die ik had gekocht woog slechts 179 gram minus wat afval hield ik 150 gram schone paksoi over. Te weinig voor een gezond gerecht. Gelukkig lag in de koelkast nog een halve Chinese kool, waarvan ik 150 gram heb gebruikt.
Voel je vrij om naar eigen smaak rundergehakt balletjes of balletjes van h.o.h gehakt toe te voegen.
De paksoi die ik had gekocht woog slechts 179 gram minus wat afval hield ik 150 gram schone paksoi over. Te weinig voor een gezond gerecht. Gelukkig lag in de koelkast nog een halve Chinese kool, waarvan ik 150 gram heb gebruikt.
Voel je vrij om naar eigen smaak rundergehakt balletjes of balletjes van h.o.h gehakt toe te voegen.
Deze stamppot is een prima basis voor een gezonde maaltijd dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals paksoi en Chinese kool. De keuze voor vegetarische balletjes is vaak een pluspunt ten opzichte van bewerkt rood vlees. De gezondheidsscore is echter geen 10, omdat het recept relatief veel bewerkte producten bevat die de voedingswaarde naar beneden halen. Met name de ketjap (veel suiker en zout), de gefrituurde uitjes (vet en zout) en de kant-en-klare vegaballetjes (vaak zoutrijk) maken dit gerecht minder gezond dan het op het eerste gezicht lijkt. Het is een smakelijke en redelijk voedzame maaltijd, maar er is duidelijke ruimte voor verbetering door te kiezen voor minder bewerkte smaakmakers.
Energie | 640 kcal |
---|---|
Vetten | 29.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9.2 g |
Koolhydraten | 67.4 g |
waarvan suikers | 20.4 g |
Vezels | 11.1 g |
Eiwitten | 28.8 g |
Zout | 3.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept