Paksoi Chinese kool stamppot met vega ketjapballetjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Stamppot saai? Echt niet. Deze stamppot met paksoi en Chinese kool kreeg een Aziatische twist door toevoeging van rode peper, ketjap, kokosmelk en kerrie en smaakt ontzettend lekker met de gebakken vega balletjes met rode ui en ketjap.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar en kook de kruimige aardappelen in water met het stukje bouillonblokje in circa 20 minuten gaar.
  2. Stap 2 Verwarm ondertussen 1 el olie in een hapjespan of wok en fruit de ui enkele minuten. Leg er de gehalveerde balletjes bij en bak ze ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de ketjap toe roer alles en houd op een zacht vuurtje warm.
  3. Stap 3 Verwarm ondertussen de andere el olie in een pan en wok de paksoi, de chinese kool en de reepjes rode peper circa 6 minuten.
  4. Stap 4 Giet ondertussen de aardappelen af en stoom ze droog.
  5. Stap 5 Voeg de kokosmelk en de kerrie toe en stamp alles tot een smeuïg geheel.
  6. Stap 6 Werk er voorzichtig de gebakken groente door. Verdeel de stamppot over liefst 2 voorverwarmde borden. Verdeel er de vega ketjapballetjes overheen en bestrooi met wat gefrituurde uitjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De paksoi die ik had gekocht woog slechts 179 gram minus wat afval hield ik 150 gram schone paksoi over. Te weinig voor een gezond gerecht. Gelukkig lag in de koelkast nog een halve Chinese kool, waarvan ik 150 gram heb gebruikt.

Voel je vrij om naar eigen smaak rundergehakt balletjes of balletjes van h.o.h gehakt toe te voegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 796 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 19 december 2024

Tip

De paksoi die ik had gekocht woog slechts 179 gram minus wat afval hield ik 150 gram schone paksoi over. Te weinig voor een gezond gerecht. Gelukkig lag in de koelkast nog een halve Chinese kool, waarvan ik 150 gram heb gebruikt.

Voel je vrij om naar eigen smaak rundergehakt balletjes of balletjes van h.o.h gehakt toe te voegen.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Redelijk gezond

Deze stamppot is een prima basis voor een gezonde maaltijd dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals paksoi en Chinese kool. De keuze voor vegetarische balletjes is vaak een pluspunt ten opzichte van bewerkt rood vlees. De gezondheidsscore is echter geen 10, omdat het recept relatief veel bewerkte producten bevat die de voedingswaarde naar beneden halen. Met name de ketjap (veel suiker en zout), de gefrituurde uitjes (vet en zout) en de kant-en-klare vegaballetjes (vaak zoutrijk) maken dit gerecht minder gezond dan het op het eerste gezicht lijkt. Het is een smakelijke en redelijk voedzame maaltijd, maar er is duidelijke ruimte voor verbetering door te kiezen voor minder bewerkte smaakmakers.

Energie 640 kcal
Vetten 29.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.2 g
Koolhydraten 67.4 g
waarvan suikers 20.4 g
Vezels 11.1 g
Eiwitten 28.8 g
Zout 3.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account