Portobello ! Het klinkt heel chic, maar in feite is een portobello niets anders dan een joekel van een kastanjechampignon. En vanwege zijn formaat en wat vlezige structuur uitermate geschikt om te vullen met van alles en nog wat.
* Je kunt ervoor kiezen om de steeltjes klein te hakken en aan het gehaktmengsel toe te voegen.
Je kunt de vulling ook maken met 200 gram runder of 200 gram h.o.h gehakt. Hou je niet van gerookt paprikapoeder neem dan de milde variant, of maak het gehakt aan met kruiden die je lekker vindt.
Deze schotel is geheel voor te bereiden, zodat als je wilt eten de schaal alleen maar 20 minuten in de oven geschoven hoeft te worden.
* Je kunt ervoor kiezen om de steeltjes klein te hakken en aan het gehaktmengsel toe te voegen.
Je kunt de vulling ook maken met 200 gram runder of 200 gram h.o.h gehakt. Hou je niet van gerookt paprikapoeder neem dan de milde variant, of maak het gehakt aan met kruiden die je lekker vindt.
Deze schotel is geheel voor te bereiden, zodat als je wilt eten de schaal alleen maar 20 minuten in de oven geschoven hoeft te worden.
Dit recept scoort goed omdat de basis bestaat uit een groente, de portobello, en het verder op smaak wordt gebracht met sjalot, knoflook en bosui. De hoeveelheid gehakt per persoon is een prima portie. Het gebruik van half-om-half gehakt en cheddar kaas levert echter wel een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet en zout op. De gezondheid van de complete maaltijd hangt sterk af van wat je erbij serveert; combineer het met een ruime portie salade of extra groenten en een portie gekookte aardappelen of volkoren couscous om er een volwaardige en gezonde maaltijd van te maken.
Energie | 378 kcal |
---|---|
Vetten | 28.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 12.2 g |
Koolhydraten | 5.9 g |
waarvan suikers | 2.3 g |
Vezels | 1.1 g |
Eiwitten | 24.9 g |
Zout | 1.5 g |
Dit echt een gerecht om met diverse vullingen te experimenteren.
Groetjes Lidy.