Portobello gevuld met gehakt en een topping van cheddar en bosui

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Portobello ! Het klinkt heel chic, maar in feite is een portobello niets anders dan een joekel van een kastanjechampignon. En vanwege zijn formaat en wat vlezige structuur uitermate geschikt om te vullen met van alles en nog wat.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Lepeltje
  • Kommetje

Bereiding

  1. Stap 1 Veeg de portobello met keukenpapier voorzichtig schoon en verwijder de steeltjes. *
  2. Stap 2 Schraap met een lepeltje de sporenlijsten voorzichtig uit de portobello. Zo ontstaat meer ruimte voor de vulling.
  3. Stap 3 Kneed alles ( BEHALVE de cheddar en de bosui ) voor het gehakt doorelkaar en vul er de hoeden van de portobello mee.
  4. Stap 4 Wrijf de hoed en een ovenschaal dun in met olijfolie. Zet de schaal met de vulling naar boven voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  5. Stap 5 Haal de schaal even uit de oven en bestrooi met de cheddar. laat de kaas circa 3 minuten smelten.
  6. Stap 6 Bestrooi met de bosui en serveer.
  7. Stap 7 Serveer de gevulde reuze champignons met groente en aardappelvariant naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

* Je kunt ervoor kiezen om de steeltjes klein te hakken en aan het gehaktmengsel toe te voegen.

Je kunt de vulling ook maken met 200 gram runder of 200 gram h.o.h gehakt. Hou je niet van gerookt paprikapoeder neem dan de milde variant, of maak het gehakt aan met kruiden die je lekker vindt.

Deze schotel is geheel voor te bereiden, zodat als je wilt eten de schaal alleen maar 20 minuten in de oven geschoven hoeft te worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 252 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 18 december 2024

Tip

* Je kunt ervoor kiezen om de steeltjes klein te hakken en aan het gehaktmengsel toe te voegen.

Je kunt de vulling ook maken met 200 gram runder of 200 gram h.o.h gehakt. Hou je niet van gerookt paprikapoeder neem dan de milde variant, of maak het gehakt aan met kruiden die je lekker vindt.

Deze schotel is geheel voor te bereiden, zodat als je wilt eten de schaal alleen maar 20 minuten in de oven geschoven hoeft te worden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 378 kcal
Vetten 28.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.2 g
Koolhydraten 5.9 g
waarvan suikers 2.3 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 24.9 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account