Verrukkelijke romige risotto met gemengde paddenstoelen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

In de risotto zitten geweekte gedroogde paddenstoelen (funghi porcini), shiitake en kastanjechampignons. Om de risotto nog lekkerder te maker heb ik er wat paddenstoelen-truffeltapenade en geraspte Pecorinokaas aan toegevoegd. Dit is smullen !

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Week de gedroogde paddenstoelen ongeveer 20 minuten in een kommetje met heet water. Haal de paddenstoelen uit het water. Droog de paddenstoelen en snijd eventuele grote stukken klein. Decanteer het weekvocht zodat het zand uit de paddenstoelen achterblijft in het kommetje. Zet het weekvocht even opzij.
  2. Stap 2 Verhit de truffelolie in een grote koekenpan en bak hierin eerst de shiitake 5 minuten. Voeg dan de champignons eraan toe en bak beide paddenstoelen tot het vocht is verdwenen. Blus af met de witte wijn. Breng aan de kook tot het vocht op 1 eetlepel na is verdwenen. Meng de uitgelekte gedroogde funghi porcini erdoor. Zet de paddenstoelen even apart.
  3. Stap 3 Verwarm de paddenstoelenbouillon. Zet de warme bouillon in de buurt van de pan waarin de risotto gemaakt wordt.
  4. Stap 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gesnipperde sjalot glazig. Voeg de rijst eraan toe en roer net zo lang tot alle rijstkorrels met wat olie zijn bedekt.
  5. Stap 5 Voeg nu het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen en zoveel van de bouillon toe aan de rijst dat de rijst net onder staat. Breng aan de kook.
  6. Stap 6 Zodra het vocht bijna is verdwenen voeg je weer wat van de hete bouillon toe. Ga zo door tot de rijst al dente is. Dat is na ongeveer 20 minuten het geval. Voeg halverwege de kooktijd (plm. 10 minuten) alle paddenstoelen toe aan de rijst. Roer alles goed door.
  7. Stap 7 Roer aan het einde de truffeltapenade, de helft van de geraspte Pecorino en de boter door de risotto. De risotto moet wat vochtig blijven.
  8. Stap 8 Serveer de rest van de geraspte Pecorino aan tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen,
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van Pecorino is vers geraspte Parmezaanse kaas ook lekker.

Je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 141 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 december 2024

Tip

In plaats van Pecorino is vers geraspte Parmezaanse kaas ook lekker.

Je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 498 kcal
Vetten 18.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.1 g
Koolhydraten 67.4 g
waarvan suikers 2.6 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 12 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account