In de risotto zitten geweekte gedroogde paddenstoelen (funghi porcini), shiitake en kastanjechampignons. Om de risotto nog lekkerder te maker heb ik er wat paddenstoelen-truffeltapenade en geraspte Pecorinokaas aan toegevoegd. Dit is smullen !
In plaats van Pecorino is vers geraspte Parmezaanse kaas ook lekker.
Je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken.
In plaats van Pecorino is vers geraspte Parmezaanse kaas ook lekker.
Je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken.
Deze paddenstoelenrisotto is een smaakvol gerecht, maar scoort gemiddeld op het gebied van gezondheid. De ruime hoeveelheid paddenstoelen is een pluspunt, omdat ze vezels en voedingsstoffen leveren. Echter, het gerecht is gebaseerd op witte risottorijst, een geraffineerd graanproduct dat minder voedzaam is dan een volkoren variant. Daarnaast is het gerecht behoorlijk zout door het gebruik van bouillontabletten, pecorinokaas en truffeltapenade. De kaas en de boter zorgen ook voor een flinke hoeveelheid verzadigd vet. Het is daarom een rijke maaltijd die je het beste met mate kunt eten als een traktatie.
Energie | 498 kcal |
---|---|
Vetten | 18.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.1 g |
Koolhydraten | 67.4 g |
waarvan suikers | 2.6 g |
Vezels | 1.8 g |
Eiwitten | 12 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept