Amuse van avocadocrème met roze garnaaltjes

Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Eetrijpe Avocado geprakt met limoen, zure room wat peper en zout. Garnaaltjes in een glaasje, getopt met de avocadoroom en afgewerkt met een blaadje peterselie of koriander.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine
  • Amuse glaasje
  • Amuse lepeltjes
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Halveer de avocado. Schil de 2 helften en wip de pit eruit.
  2. Stap 2 Pureer de avocado en het limoensap met de staafmixer en roer er de zure room doorheen. Breng de room op smaak met peper en snufje zout.
  3. Stap 3 Verdeel de garnaaltjes over 4 amuse glaasjes en leg er een dot avocadoroom bovenop. Strooi er wat chilipoeder op.
  4. Stap 4 Werk af met een takje peterselie of koriander en serveer meteen.
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Vervang de garnaaltjes door gerookte zalmblokjes of 3 cocktail garnalen per persoon.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 202 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 16 december 2024

Tip

Vervang de garnaaltjes door gerookte zalmblokjes of 3 cocktail garnalen per persoon.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 71 kcal
Vetten 5.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 0.4 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 2.7 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account