Voorgerechtje met bresaola

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De opgerolde plakjes bresaola zijn gevuld met Romainesla in een heerlijke dressing. De rolletjes zijn gegarneerd met vers geraspte Pecorini, beetje pesto en geroosterde pijnboompitten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Maak een dressing van de balsamicocrème met de olijfolie en de honing.
  2. Stap 2 Haal de blaadjes Romainesla stuk voor stuk door de dressing.
  3. Stap 3 Leg steeds een bundeltje gemarineerde sla op de bresaola en rol het vlees op. Zorg dat de sluiting naar beneden ligt.
  4. Stap 4 Leg de rolletjes op een bordje en garneer met de pesto, geraspte Pecorino en geroosterde pijnboompitten (zie foto).
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bresaola is luchtgedroogd rundvlees afkomstig uit Noord-Italië. Het vlees wordt gemarineerd in zout, peper en kruiden zoals rozemarijn en tijm. Vervolgens wordt het vlees gedurende lange tijd gedroogd.
Het lijkt wat op rookvlees maar is steviger en minder zout van smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 215 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 8 december 2024

Tip

Bresaola is luchtgedroogd rundvlees afkomstig uit Noord-Italië. Het vlees wordt gemarineerd in zout, peper en kruiden zoals rozemarijn en tijm. Vervolgens wordt het vlees gedurende lange tijd gedroogd.
Het lijkt wat op rookvlees maar is steviger en minder zout van smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 332 kcal
Vetten 21.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.1 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 8.2 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 16.2 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account