Sajoer boontjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Je zult waarschijnlijk nooit meer een kant en klare boemboe kopen. Deze boontjes zijn zo lekker!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de boontjes beetgaar, giet af en zet apart
  2. Stap 2 Snij de gember, laos en knoflook zo fijn mogelijk of rasp het op een microplane
  3. Stap 3 Snipper de ui en doe die met wat olie in de koekenpan. Bakken tot de ui glazig is.
  4. Stap 4 Doe er dan de gember, laos en knoflook bij en bak al roerend een minuutje mee.
  5. Stap 5 Dan kunnen alle overige ingrediënten erbij behalve de boontjes.
  6. Stap 6 Laat de saus zachtjes pruttelen tot het wat dikker is geworden.
  7. Stap 7 Proef of er nog wat vissaus bij moet en doe er de boontjes bij. Als de boontjes warm zijn dan is het klaar.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt het helemaal van te voren maken en pas op het laatste moment opwarmen. Lekker met witte rijst, pikante kipblokjes en natuurlijk atjar.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 159 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 6 december 2024

Tip

Je kunt het helemaal van te voren maken en pas op het laatste moment opwarmen. Lekker met witte rijst, pikante kipblokjes en natuurlijk atjar.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 331 kcal
Vetten 24.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 21.2 g
Koolhydraten 28.1 g
waarvan suikers 16.5 g
Vezels 7.5 g
Eiwitten 6.8 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account