Gevulde Champignon amuse

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een koude starter voor onze lieve overbuurvrouw, die elk jaar post en planten tijdens onze vakantie verzorgt. Een combinatie van tomaat, kappertjes, olijven en tonijn in grote champignons gevuld.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Pan
  • Mes
  • Kommetje
  • Lepeltje
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Veeg de champignons schoon en draai er de steeltjes uit.
  2. Stap 2 Hak de steeltjes fijn.
  3. Stap 3 Verhit de olijfolie in de koekenpan, voeg de champignons toe en bak de boven en de onderkanten 1,5 minuut. Leg ze op keukenpapier om uit te druipen en af te koelen.
  4. Stap 4 Bak in de overgebleven olie de gehakte steeltjes.
  5. Stap 5 Meng ondertussen de tomaatjes, olijven, en de kappertjes en voeg naar smaak tonijn toe.
  6. Stap 6 Schep de gebakken en afgekoelde steeltjes erdoor en breng het geheel op smaak met wat peper.
  7. Stap 7 Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en serveer op een schaaltje of amuselepels.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met witte champignons.

Ook als vegetarisch hapje zonder tonijn.

Gemakkelijk voor te bereiden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 281 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 december 2024

Tip

Ook lekker met witte champignons.

Ook als vegetarisch hapje zonder tonijn.

Gemakkelijk voor te bereiden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 44 kcal
Vetten 3.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.5 g
Koolhydraten 0.7 g
waarvan suikers 0.4 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 2.8 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account