Vanille-espressocake met amaretti

(Nog geen beoordelingen)

De cake bestaat uit een helft vanille en een helft espressocake. In het midden en bovenop de cake heb ik amaretti meegebakken. Het resultaat mocht er zijn. Een heerlijke luchtige cake met een koffiesmaak en een beetje amaretto.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Cakevorm 25 cm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • 2 beslagkommen
  • Spatel
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Bekleed de cakevorm met bakpapier. Klop de boter, suiker en een mespunt zacht en romig. Los het espressopoeder op in de amaretto of rum. (Liever geen alcohol, neem dan water).
  3. Stap 3 Eieren één voor één erdoor mixen. Het volgende ei steeds als het eerste ei helemaal is opgenomen.
  4. Stap 4 Zelfrijzend bakmeel zeven en door het cakemengsel spatelen. Niet te lang, dan wordt de cake droog.
  5. Stap 5 Deeg in tweeën verdelen. Één deel blijft vanille en door het andere deel gaat het opgeloste espressopoeder.
  6. Stap 6 Deeg wisselend in de cakevorm doen. Tussen de lagen leg je een aantal amaretti. (zie foto)
  7. Stap 7 Bovenop de cake ook nog wat amaretti. Zet de cake plm. 60 minuten in het midden van de op 160 graden voorverwarmde oven tot de cake mooi goudbruin is. Gebruik bijv. een satéprikker om te controleren of de cake gaar is. De satéprikker moet er droog uitkomen.
  8. Stap 8 Laat de cake in de vorm afkoelen.

Tip

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

In plaats van amaretti kun je ook stukjes bastogne of speculaas in de cake doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 61 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 november 2024

Tip

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

In plaats van amaretti kun je ook stukjes bastogne of speculaas in de cake doen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 211 kcal
Vetten 11.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 24.7 g
waarvan suikers 14 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 2.9 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account