De cake bestaat uit een helft vanille en een helft espressocake. In het midden en bovenop de cake heb ik amaretti meegebakken. Het resultaat mocht er zijn. Een heerlijke luchtige cake met een koffiesmaak en een beetje amaretto.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
In plaats van amaretti kun je ook stukjes bastogne of speculaas in de cake doen.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
In plaats van amaretti kun je ook stukjes bastogne of speculaas in de cake doen.
Deze vanille-espressocake scoort laag op de gezondheidsschaal vanwege de grote hoeveelheden suiker, verzadigd vet en geraffineerde koolhydraten. De basis van de cake bestaat uit boter, suiker en zelfrijzend bakmeel (witte bloem), aangevuld met extra suiker uit de vanillesuiker en de amaretti koekjes. Hoewel de cake ongetwijfeld heerlijk smaakt, levert hij voornamelijk 'lege calorieën' en bevat hij nauwelijks vezels, vitamines of mineralen. Het is daarom een traktatie om met mate van te genieten, maar geen voedzame keuze voor elke dag.
Energie | 211 kcal |
---|---|
Vetten | 11.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.6 g |
Koolhydraten | 24.7 g |
waarvan suikers | 14 g |
Vezels | 0.4 g |
Eiwitten | 2.9 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept