Snelle babi ketjap uit de pan

(Nog geen beoordelingen)

Hamlappen zijn de meest malse varkenslappen en ideaal voor dit gerecht. Het vlees even bruin bakken en vervolgens worden alle andere ingrediënten toegevoegd. Deksel op de pan en stoven maar. Lekker met atjar en wat kroepoek. Of zoetzure komkommer.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi het vlees met peper uit de molen. Verwarm het bakproduct in een pan en bak de stukjes hamlap in 2 afzonderlijke porties op redelijk hoog vuur bruin.
  2. Stap 2 Doe alle vlees en eventueel uitgelopen vocht terug in de pan en voeg de ui snippers toe. Bak de ui enkele minuten mee.
  3. Stap 3 Voeg vervolgens de knoflook en de gember toe. Bak eveneens even mee.
  4. Stap 4 Voeg de halve eetlepel rijstazijn, ketjap en de sambal (naar smaak) toe.
  5. Stap 5 Voeg het water toe, roer alles goed door en laat 20-25 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
  6. Stap 6 Serveer met rijst en wokgroente naar keuze.

Tip

***Geen rijstazijn in huis? Geen nood. Maak een vervangend mengseltje van witte azijn en sojasaus. Of een combinatie van appelciderazijn en witte wijn. Of witte balsamicoazijn verdunnen met een beetje water.

Ook lekker met wat atjar tjampoer of zure komkommerschijfjes.

Hou je van pittig, kies dan een halve tl sambal oelek.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 113 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 14 november 2024

Tip

***Geen rijstazijn in huis? Geen nood. Maak een vervangend mengseltje van witte azijn en sojasaus. Of een combinatie van appelciderazijn en witte wijn. Of witte balsamicoazijn verdunnen met een beetje water.

Ook lekker met wat atjar tjampoer of zure komkommerschijfjes.

Hou je van pittig, kies dan een halve tl sambal oelek.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 299 kcal
Vetten 11.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.1 g
Koolhydraten 28.1 g
waarvan suikers 22.9 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 22.4 g
Zout 3.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account