In een klein huishouden blijven geregeld groenteresten over. Meestal verdwijnen die in een soep of wokgerecht of ik maak "Een kom vol gezondheid". Een omelet is ook een idee om meerdere groenteresten in te verwerken.
Dit is een voorbeeld van restjes die ik had. Voeg gewoon je eigen restjes toe (courgette, wortel, boontjes witte of spitskool etc).
Boontjes en peen liefst even blancheren.
Dit is een voorbeeld van restjes die ik had. Voeg gewoon je eigen restjes toe (courgette, wortel, boontjes witte of spitskool etc).
Boontjes en peen liefst even blancheren.
Dit recept scoort hoog op gezondheid dankzij de royale hoeveelheid en variatie aan groenten, zoals paprika, prei en champignons. Hierdoor krijg je volop vezels, vitamines en mineralen binnen. De eieren zorgen voor een goede portie eiwitten, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel. Het gebruik van kaas en een scheutje kookroom voegt wel wat verzadigd vet en extra calorieën toe. Om het gerecht nog gezonder te maken, zou je kunnen kiezen voor een 30+ kaas of de hoeveelheid kaas en room iets verminderen.
Energie | 362 kcal |
---|---|
Vetten | 23.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.6 g |
Koolhydraten | 15 g |
waarvan suikers | 6.1 g |
Vezels | 3.3 g |
Eiwitten | 22.9 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept