Goed gevulde Groente omelet uit de oven

(Nog geen beoordelingen)

In een klein huishouden blijven geregeld groenteresten over. Meestal verdwijnen die in een soep of wokgerecht of ik maak "Een kom vol gezondheid". Een omelet is ook een idee om meerdere groenteresten in te verwerken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Pan
  • Kom
  • Mes
  • Garde
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie en fruit de sjalot en de knoflook even aan.
  2. Stap 2 Voeg de paprika, de prei, kerstomaatjes toe en fruit even mee.
  3. Stap 3 Voeg de champignons toe en bak mee.
  4. Stap 4 Roer de selderij erdoor en 2 el geraspte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  5. Stap 5 Klop de eieren los, voeg wat kookroom, worcestershire saus, peper en zout en een snufje cayennepeper toe.
  6. Stap 6 Vet een ovenschaal dun in met wat olie of gesmolten boter en stort het groentemengsel erin.
  7. Stap 7 Giet er het eimengsel overheen. Bedek de bovenkant met de rest van de kaas en bak de omelet circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden, goudbruin en gaar.
  8. Stap 8 Bestrooi met wat peterselie, halveer de omelet en serveer op een sneetje geroosterd brood naar keuze.

Tip

Dit is een voorbeeld van restjes die ik had. Voeg gewoon je eigen restjes toe (courgette, wortel, boontjes witte of spitskool etc).

Boontjes en peen liefst even blancheren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 113 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 november 2024

Tip

Dit is een voorbeeld van restjes die ik had. Voeg gewoon je eigen restjes toe (courgette, wortel, boontjes witte of spitskool etc).

Boontjes en peen liefst even blancheren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 362 kcal
Vetten 23.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.6 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 6.1 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 22.9 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account